dijous, 13 de desembre del 2012

Helter Skelter!


El primer concert que recordo haver vist va ser Paul McCartney al Palau Sant Jordi de Barcelona (27 d'octubre de 1993). M'hi van portar els meus pares i l'experiència em va impactar. Setmanes més tard i a través d'un amic, vaig descobrir Nirvana, aleshores un dels noms del moment, i també em van impactar. Els Beatles i Nirvana són dos dels grups que més han marcat la meva existència, però si la notícia del dia me l'arriben a explicar d'aquí a dues setmanes, em penso que és una innocentada. Els supervivents de la darrera formació de Nirvana -Dave Grohl, Krist Novoselic i, no se n'oblidin, Pat Smear- es van reunir la nit passada per a interpretar un tema nou al concert benèfic per a les víctimes de l'huracà Sandy, amb el propi McCartney ocupant el lloc de Kurt Cobain. Courtney Love ja s'ha afanyat a carregar-se l'esdeveniment amb la seva habitual sutilessa -i com de costum, hauria fet millor mantenint la boca tancada-, però què volen que els digui, a mi m'hauria encantat poder-hi treure el nas. Un cop escoltat el tema en qüestió, "Cut Me Some Slack", només puc dir que em sembla una meravella -i això és el més important-. Més enllà d'una línia vocal que en alguns moments recorda a "American Woman" dels Gues Who, el que sobresurt són quatre músics anant a una, en un atac frontal que sona a allò que algú va anomenar grunge i que el propi Macca ja havia practicat dècades enrere amb "Helter Skelter". Tenint en compte que a aquestes alçades és absurd parlar d'una reunió de Nirvana, no m'importaria que aquests quatre comencessin un projecte nou -amb nous temes i nou nom-, enregistressin un disc i sortíssin de gira. Amb Dave Grohl consolidat molt més enllà de la bateria de Nirvana i McCartney en un dels seus millors moments de forma en dècades, la cosa seria com a mínim digna d'escoltar i de veure.




4 comentaris:

  1. L'instrument que porta el McCartney aquí és gloriós, en vull un, haha.

    A mi també m'ha semblat molt bona la cançó, i curiosa la mescla d'estils (tot i que tampoc tan llunyans, per molt que sempre pintin al Lennon com el més rocker, el tema més potent dels Beatles és el que dóna títol a aquesta entrada).

    Res, que guai aquesta "reunió".
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, a mi també m'ha semblat gloriós (i curiós) l'instrument (no sé com anomenar-lo) del Macca... I també en vull un!

      Elimina
    2. Iep, que he investigat i sembla ser que és una Cigar Box Guitar: http://cigarboxguitars.com/ El Macca s'ha passat al DIY, XD.

      Elimina
    3. Doncs n'hauré de demanar una als reis, al cagatió o a l'amic Sant C., si és que tenen pressupost, és clar...

      Elimina