dilluns, 8 d’abril de 2013

Ja era hora

"El primer que he fet per a celebrar-ho ha estat punxar 'Anarchy in the Uk" dels Sex Pistols. I tot seguit he fet el mateix amb 'London Calling' dels Clash". M'ho deia fa poca estona una persona a qui acabava de conèixer i amb qui compartia l'alegria per la mort de Margaret Thatcher. Sí, ja sé que és de molt mal gust alegrar-se d'una mort. Però és que Thatcher em sembla un dels éssers més detestables de la història contemporània, i crec que el món hauria estat un lloc molt millor sense ella. Per entendre'ns, va ser ella -juntament amb el seu amic Reagan- qui va posar les bases del neoliberalisme incontrolat i salvatge que ens ha portat fins on ens trobem actualment. Va ser ella qui, al capdavant d'una democràcia històrica com és la britànica, va fer que l'Estat modern -entès en termes democràtics- deixés de ser una eina al servei de la societat a la qual representava, per a transformar-lo definitivament en una perversa maquinària on l'individu no és res més que un simple peó al servei d'interessos que ni tan sols coneix. I va ser ella qui va tenir els sants pebrots de declarar que Pinochet havia portat la democràcia a Xile (!!!). Per tot això. Per les víctimes de la dictadura xilena a qui ella va faltar al respecte. Pels miners britànics que defensaven els seus drets enfrontant-se a un govern que els va esclafar sense pietat. Per tota la gent, al Regne Unit i a la resta del món, que ha patit les conseqüències d'aquell capitalisme passat de voltes -i això inclou els aturats i desnonats de l'Estat Espanyol-. Per tots ells, m'alegro que la Thatcher hagi desaparegut del mapa.

4 comentaris:

 1. Brillant. Ja està bé d'hipocresia amb els morts. Igualment, li ha arribat tard el moment. Ha tingut temps de fer tot el mal que ha pogut i més. La solució que proposava Morrissey en el seu moment era l'adequada.

  Salut!

  ResponElimina
 2. I tant, Morrissey com sempre dient les coses clares. I de la mateixa manera que mesos enrere, quan la banda de Morrissey va lluir samarretes contràries a la monarquia britànica, una mostra de com en països normals pots dir certes coses sense que automàticament et titllin de terrorista o quelcom per l'estil...

  ResponElimina
 3. Amén. Lástima que la mala hierba tarde en morir. Lástima que nos quedemos sin auténticos referentes como el Sr.Sampedro.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Vaya, no me había enterado de lo de Sampedro. Acabo de verlo.... Lástima.

   Y sí, lo único que me sabe mal de la muerte de Thatcher es que tardara tanto en llegar.

   Elimina