dissabte, 6 d’abril del 2013

Nit d'estrena

LA BRIGADA + COPA LOTUS
NAUB1, Granollers
5 d'abril de 2013

No m'agradaria ni em semblaria ètic transformar aquest blog en una plataforma per a l'autopromoció, però el que em va passar la nit passada em va fer molta il·lusió. Pere Agramunt, vocalista de La Brigada, va dedicar-me unes paraules des de l'escenari de la NAUB1. Resulta que servidor hi punxava abans i després del concert, al Pere li va agradar la sessió i així ho va fer saber públicament. Cosa que per mi significa molt, tenint en compte que La Brigada em sembla un dels grups més íntegres i sòlids que hi ha actualment a casa nostra -de fet, els punxo sovint-. O sigui que agraeixo moltíssim el detall.

Els de Vilanova i la Geltrú havien vingut a Granollers a presentar el seu tercer disc, "Incerta glòria" (2012). Una passa endavant que introdueix matisos de pop spectorià i bacharachià a una base folk on encara ressonen amb força els ecos de Byrds i Beatles. Peces com "El port d'Hamburg", "Joves, feliços i radiants" o "Els amants" van adquirir en directe tant de pes com clàssics de l'alçada de "Com fulles mortes". De fet, es podria dir que el moment àlgid del concert va ser precisament un tema del darrer disc, un apoteòsic "Nit d'estrena" que resumia perfectament l'esperit d'una nit per a emmarcar.

Abans, els també vilanovins Copa Lotus havien sorprès al respectable amb una acurada aproximació als sons que brollaven dècades enrere de la costa oest dels Estats Units. Ressons de Poco, Flying Burrito Brothers, Grateful Dead Jayhawks inundaven un repertori farcit de temes majúsculs com "Els títols de crèdit" -peça titular del seu darrer treball (2013)- i un bon arsenal de versions, a destacar una adaptació de "Parklife" (Blur) ambientada a Vilanova. Diuen que van aixecar passions al passat Faraday. Ahir a Granollers, també. I les que aixecaran...

La Brigada.

La Brigada.

La Brigada.

Copa Lotus.

Copa Lotus.




Audio: "Nit d'estrena" - La Brigada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada