dimecres, 6 de novembre del 2013

El millor?

New Musical Express publicava el passat 26 d'octubre una llista amb els 500 millors discos de la història, segons el criteri de la seva redacció. Una llista discutible com totes, que probablement acabarà generant tanta polèmica com es pot esperar venint d'un setmanari tan admirat com qüestionat. Crida l'atenció, d'entrada, l'àlbum que ocupa el primer lloc. "The Queen Is Dead" (1986), dels Smiths. Per molt enorme que em sembli aquest disc -que m'ho sembla-, per molt que em sembli un dels treballs definitius dels darrers 30 anys -que també m'ho sembla-, trobo molt exagerat afirmar que és el millor àlbum de la història. En qualsevol cas, suposo que és preferible debatre aquesta elecció que tornar-nos a queixar perquè una vegada més encapçalin la llista "Pet Sounds", "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" o el primer de la Velvet (dels quals només aquest darrer es troba entre el top ten).

4 comentaris:

  1. Una altra de les sorpreses es Is This It dels Strokes en quarta posició. No sé, val que els nois en aquella època ho donaven tot i estaven inspirats... però tant?

    Però bé, quan es volen llistar els millors discs de la història sempre passen aquestes coses, és impossible tenir un criteri objectiu que sigui "el criteri".

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, a mi també em va cridar l'atenció això d'"Is This It". Adoro aquest disc, i crec que ja és hora que aquesta mena de rànkings posin al seu lloc els discos que s'han fet durant el que portem de segle, però em sembla exageradíssima aquesta quarta posició. El més inquietant, però, és que es troba justament un lloc per sobre del primer de la Velvet, un disc sense el qual els Strokes mai haurien sonat com sonaven en els seus bons temps. En fi, llistes...

      Elimina
  2. Als supermercats sempre canvien les coses de lloc, es la manera que la gent a vegades s'adona que hi han determinats productes que potser abans no habien vist. La llista per a mi es més aviat la llista de la compra, pero jo no compro ni l'ordre, ni determinadas aparicions o desaparicions d'aquesta llista. De totes maneres, visca el Rock n'roll!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt interessant aquesta concepció de les llistes de discos com a llistes de la compra. Jo no en faig, de llistes de la compra. Per això de vegades compro coses que m'entren pels ulls i m'acabo oblidant d'altres que necessitava. Amb els discos em passa el mateix. Molt bones guies, les llistes, però on hi hagi estanteries on remenar i descobrir...

      Elimina