dilluns, 20 de gener del 2014

Recomanacions: Cinemascope, Liannallull, Brighton 64...

Amb el seu permís, els recomano tres propostes de música en directe que podran degustar aquesta setmana a Barcelona, sempre a preus populars que oscil·len entre els 0 i els 12 euros. Prenguin nota:

-CINEMASCOPE. Un projecte de projectes. La confluència de tres talents individuals que, en la més pura tradició jazzística, han sumat esforços per a definir una nova entitat musical. Xavier Bonfill, Àlex Rodríguez i Cels Campos. Un trio inclassificable que enllaça la música de cambra amb l'electrònica i el pop amb les avantguardes. Presentaran en directe el concert per violoncel i electrònica "The Cello Hero Project", i ho faran per partida doble. El dimarts, 21 de gener (19,30h.), al Centre Cultural Can Fabra (plaça Can Fabra - metro: Sant Andreu); i el dijous, 23 de gener (19,30h.), a l'Escola de Música Municipal de l'Eixample (c/. Sardenya, 368 - metro: Sagrada Família).

-PELO MONO + LIANNALLULL. S'ha venut Pelo Mono com el projecte paral·lel d'un component de Guadalupe Plata. Un bon reclam, sens dubte, però no tan bo com el concentrat de rock'n'roll primitiu, blues frenètic i surf psicòtic que aquest duet de Granada va lliurar al seu debut homònim (2013). Liannallull és un dels noms forts de la prolífica escena del Baix Montseny. Folk de batalla, punk àcid i lletres que proclamen veritats als quatre vents. El seu darrer disc, "Els radicals" (2013), és molt més que una declaració de principis. És l'antídot contra l'escapisme insuls en què ha degenerat allò que abans s'anomenava indie. Doble cartell d'impacte el que aplegarà aquest dijous, 23 de gener (21,30h.), la sala Plataforma (c/. Nou de la Rambla, 145 - metro: Paral·lel).

-BRIGHTON 64 + LOS CANGUROS + LOS RETROVISORES. Brighton 64 ja no necessiten presentació. Banda imprescindible per a entendre la música que s'ha fet a Barcelona durant les darreres tres dècades. Nom de referència d'una escena mod que tampoc s'entendria sense himnes com "La Casa de la Bomba" o "Barcelona Blues". I força creativa amb tota la vigència que acredita el seu darrer disc, el celebrat "Esta vez va en serio" (2012). Malgrat no haver obtingut la mateixa repercussió que Brighton, Los Canguros també van contribuir a definir la Barcelona Modernista dels 80. Múltiples formacions i una pila de grans cançons que mai van anar més enllà del format maqueta. Aprofitant que per fi han vist la llum a través del recopilatori "Un salto adelante" (2013), el grup torna als escenaris per a reivindicar un dels repertoris més atípics i refrescants del Modernisme autòcton. I parlant de frescor, no es perdin a Los Retrovisores. Orgues encesos, seccions de vent i contagioses melodies pop tenyides de soul, els confirmen com una de les formacions capitals de l'escena sixties contemporània. Tots tres compartiran escenari aquest divendres, 24 de gener (21,30h.), a La 2 d'Apolo (c/. Nou de la Rambla, 111 - metro: Paral·lel).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada