dissabte, 21 de juny del 2014

L'estiu comença avui

No em parlin de revetlles de Sant Joan, de petards ni de les cançons amb què ens torturaran durant els propers mesos tots els canals públics de televisió. L'estiu comença avui. 21 de juny, Dia Internacional de la Música. No fa pas tants anys, ho celebrava acostant-me a les Rambles i remenant cubetes de cd's i vinils -una mena de Diada de Sant Jordi, però amb discos i sense aglomeracions ni famosos desubicats-. També assistia a actuacions en directe que tenien lloc en espais com el Convent de Sant Agustí -jo mateix hi vaig arribar a tocar en un parell d'ocasions- o als mateixos carrers de Ciutat Vella que s'omplien de notes i colors amb motiu d'una data assenyalada. No fa pas tant de temps, de tot plegat, però el cert és que ja no en queda ni rastre. Una baixa, la del Dia de la Música al cor de Barcelona, que constata com tants altres factors la transformació de la Ciutat Comtal en la Botiga Més Gran del Món.

I ho sento, però això no és culpa del turisme. Que els veïns es queixin de la música al carrer no és culpa de qui ve de fora. Com tampoc ho és la manca de suport de les administracions, derivada del nul interès que genera la proposta entre el públic autòcton. El mateix que assisteix als macrofestivals amb l'única intenció de guanyar protagonisme a les xarxes socials i ser l'enveja de l'oficina quan hi arribi el dilluns al matí amb la polsera de torn i expliqui que ha assistit a una pila de concerts, dels quals no ha apreciat res perquè li ho impedien la cervesa, les ulleres de sol últim model i la seva incontinència a Twitter. Sigui com sigui, i tornant a allò que ens ocupa, avui és 21 de juny. Dia Internacional de la Música. Inici de l'estiu, per a un servidor. I també per als quatre romàntics que ara mateix deuen formular reflexions similars a les meves. Que sàpiguen, si algun d'ells llegeix aquestes ratlles, que encara hi ha reductes a Barcelona on poden celebrar la jornada.

El bar-llibreria Calders treurà al carrer un sucós estoc de llibres de temàtica musical i acollirà actuacions de tres valors incalculables de l'indie autòcton, Pentina't Lula, Doble Pletina i els Pinker Tones. I ja entrada la nit podran seguir la festa al Sidecar, que sense haver-se sumat als actes del Dia de la Música oferirà una vetllada de les que es recordaran durant molt de temps. Un dels millors grups de rock'n'roll que mai ha parit aquest país, Macho, presentarà nou disc i compartirà escenari amb Dead Parties. I si no es troben a Barcelona Ciutat però ronden per la seva rodalia, sàpiguen que la gent de L'Arcada Koncerts en prepara una de ben grossa al bar de l'Ateneu Aliança de Lliçà d'Amunt. Folk de batalla amb els sempre solvents Línia Maginot. I que als Hostalets de Balenyà hi actuaran en format acústic els incombustibles Marah. Vaja, que de música no en faltarà. Triïn, remenin i gaudeixin.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada