dissabte, 6 de setembre del 2014

Un monstre de tres caps

CELESTIAL BUMS + OCELLOT + HEDEN 'STARTRIP
Sidecar Factory Club, Barcelona
5 de setembre de 2014

Un autèntic monstre de tres caps. Un triple cartell que explorava el rock psicodèlic en les seves diferents vessants i a partir de bandes formades a Barcelona. Heden 'StarTrip, Ocellot i Celestial Bums. Per aquest ordre van sortir a l'escenari. I per aquest ordre van presentar tres maneres diferents però complementàries d'entendre la música àcida. Tres discursos i tres personalitats tan definides com vocacionalment inquietes.

Començant per la de Jason Jeans. Personatge singular i autèntic com ell mateix, porta una pila d'anys recorrent els soterranis de la Ciutat Comtal a cop de riffs contagiosos, melodies penetrants i atmosferes dominades pel misteri. Heden 'StarTrip és el seu nou projecte. Un power trio que eixampla la visió de Jeans i fa per fi realitat unes cançons que, ara sí, assoleixen la seva plenitud. Incansable bateria i elèctric teclat en diàleg constant amb la veu i la guitarra de tot un gurú lisèrgic.

Pintura facial, roba cridanera, joguines estranyes, flirtejos amb l'electrònica i components que s'intercanvien els instruments al llarg del repertori. I cançons memorables, faltaria més. Ocellot parteixen de la vessant més contemporània de la psicodèlia. La que apunta a uns MGMT, a uns Tame Impala o fins i tot a uns Arcade Fire -aquell violí que hi era sense ser-hi, aquell timbal que traçava pinzellades èpiques, aquella substància en constant transformació-. Impactant posada en escena i solvència sobre les taules, definint un directe tan fresc com rodó.

Feedback, distorsió, reverb, drones i notes que flotaven en l'espai. Una densa onada de sorollisme que s'apoderava de la sala tot anunciant que havien arribat Celestial Bums. Havent deixat les coses clares de bon principi, la formació va desplegar tot un arsenal d'himnes tan introspectius com expansius, tan boirosos com siderals. Viatge àcid sense retorn i un discurs que enllaça Haight Ashbury amb Ladbroke Grove i l'UFO Club amb la Factory de Warhol. Definitivament, el millor combo psicodèlic que s'ha escoltat a casa nostra en molt de temps. Com a mínim, des d'Aleppo Pine. Grans no són, són enormes. I més que ho seran, ja ho crec que sí.

Heden 'StarTrip.

Ocellot.

Celestial Bums.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada