dilluns, 2 de febrer del 2015

Neon Waltz


Si és cert que el lloc d'on és un originari acaba marcant el seu art, el cas de Neon Waltz en pot ser un bon exemple. Aquest jove i prometedor sextet -NME el citava recentment entre els grups a seguir aquest 2015- ve de Thurso, una petita localitat de la costa escocesa que té com a peculiaritat ser el municipi britànic situat més al nord en terra ferma. I la seva música sona exactament a això. A natura salvatge, a la força dels elements concentrada en platges de grava, onades escumoses i penya-segats que retallen prats deserts. A estius de dies que semblen no acabar-se de fondre i hiverns constantment abrigats per la nit. A fred, vent i glaç. Misteriosos i elegants, àcids i sofisticats, densos i contagiosos. La primera gran banda de 2015? Vegin el videoclip de "Sombre Fayre" -i escoltin la peça, és clar- i m'ho expliquen.





2 comentaris:

  1. Bon grup, almenys aquesta cançó "Sombre Fayre" m'agrada. Es solemne i al mateix temps vibrant, fins i tot s’haguessin pogut recrear més en els crescendos per amplificar més la tensió emocional. Els senzills arranjaments estan fets amb molta de gust i els cants corals són bons. A l'escoltar-los, inclús sense veure les significatives imatges del vídeo, entenc a la perfecció la teua acurada descripció de la música. A veure quan duren sense atendre els consells de productors i managers, NME inclòs, que els demanaran cançons més alegres i sense gaire canvis harmònics ni rítmics per triomfar entre el públic adolescent anglosaxó que s’empassen sense mastegar tot el que soni a britpop.

    ResponElimina
  2. Bé, de moment resulta esperançador que, quan molts haguessin optat per traslladar-se a Londres (o a Glasgow, fins i tot) a la recerca d'"oportunitats" (entre cometes, per entendre'ns millor), ells hagin preferit quedar-se al lloc que els ha fet -al menys a nivell musical- tal i com són. En fi, caldrà seguir-los la pista!

    ResponElimina