dissabte, 19 de setembre del 2015

El futur comença ara

STEVEN MUNAR
Pla de la Calma, Cardedeu
18 de setembre de 2015

Dues dècades separen peces com "This Is Not My Place" o "Berlin". La primera formava part del debut homònim de Tea Servants -el proper mes de novembre en farà vint anys-, una banda que es va atrevir a invocar la vessant més vitamínica del post-punk i l'indie d'escola C-86 en plena era Britpop i post-grunge -i gairebé deu anys abans de la irrupció de Franz Ferdinand i companyia, que consti a l'acta-. La segona és el darrer single d'Steven Munar i un dels arguments més sòlids de "2000-2015. 15 Years of Songs", recopilació que repassa els darrers vint anys de la seva trajectòria, des dels últims dies dels Tea Servants fins a un envejable present en solitari, consolidat a partir de registres com el folk-rock o el pop d'autor i sempre des d'una òptica tan personal com atemporal.

"This Is Not My Place" i "Berlin". Punt de partida i vocació de futur d'una trajectòria que el propi Munar va repassar amb l'únic acompanyament de la seva guitarra i des d'un marc de proximitat com és la terrassa del Pla de la Calma. Amb un repertori on no hi van faltar highlights com "Took a Train", "City of Cats" o "The Language of the Birds", amanits per a l'ocasió amb relectures de "Tonight I'll Be Staying Here with You" (Bob Dylan), "Please, Please, Please Let Me Get What I Want" (The Smiths) o "I'm Only Sleeping" (The Beatles). Pistes tan heterogènies com inequívoques que ajuden a entendre d'on ve Steven Munar i el per què d'un discurs en permanent estat de renovació. La cirereta? "Pictures, Postcards and Other Things", raresa dels temps dels Tea Servants recentment recuperada, reescrita i posada a punt per a un proper disc en solitari que ja es troba de camí. Novament, passat i present com a sòlids fonaments d'un futur que comença ara.



2 comentaris:

  1. Un futur certament encoratjador... de l'Steven sempre ens podem esperar grans moments musicals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! De moment, el concert de presentació de "15 Years of Songs" previst per l'1 d'octubre a Barcelona promet moltíssim!

      Elimina