dissabte, 12 de setembre del 2015

Somnis californians

ANNA HILLBURG + ANTONETTE GOROCH
Pla de la Calma, Cardedeu
11 de setembre de 2015

Dues noies, un cotxe, una guitarra i el mínim equipatge necessari per a passar unes setmanes a la carretera. Un plantejament propi del guió d'una road movie, i a la vegada l'aventura que estan vivint aquests dies Anna Hillburg i Antonette Goroch. Dues noies de Califòrnia, de gira per l'Estat espanyol i vivint el somni de presentar la seva música en qualsevol escenari que se'ls posi al davant. Divendres a la nit van arribar a Cardedeu, única parada catalana de la gira juntament amb Sant Feliu de Guíxols. Escenari petit, entorn de somni -la terrassa del Pla de la Calma- i doble lliçó magistral de música d'arrels nord-americana.

Va ser Hillburg l'encarregada de trencar el gel. Trompetista de formació -ha tocat en discos de The Dodos i Joanna Newsom, entre d'altres-, aquests dies se serveix únicament d'una guitarra acústica i d'una veu de múltiples textures per a defensar un repertori que beu a parts iguals de la tradició folk i del pop d'estètica sixties. Cançons provinents majoritàriament del seu debut homònim (2012) i que ahir van sonar més pròximes que mai, despullades dels ornaments d'estudi i reduïdes a la més bàsica expressió. Amb aquest mateix format i sense ni tan sols canviar de guitarra la va seguir Goroch, que venia a presentar el seu darrer llançament, "You Are a Star" (2015). Folk-rock amb profunditat de camp i acabats elèctrics per cortesia d'un pedal de distorsió, evocador d'uns Mazzy Star o una Neko Case.

Al final del seu passi, Hillburg es va enfilar a l'escenari i van entonar juntes "True Love will Find You in the End", de Daniel Johnston. Sentiments a flor de pell en una emotiva revisió que va acabar de posar les coses al seu lloc. Hillburg va de San Francisco, Goroch d'Oakland i Johnston va néixer a Sacramento. Novament, tot encaixava. El somni de Califòrnia, la fascinant aventura de dues noies, la seva guitarra i les seves cançons. I el clímax d'una vetllada d'allò més especial. Quan vostès llegeixin aquestes ratlles, ja es trobaran camí de Santander, on tenen previst actuar aquesta nit. La carretera, sempre la carretera...

Anna Hillburg.

Antonette Goroch.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada