dimarts, 26 de gener del 2016

Colin Vearncombe "Black" (1962-2016)

COLIN VEARNCOMBE "BLACK"
(1962-2016)

Que La Iaia li piquessin l'ullet en un dels seus millors temes -"Declaració de principis", amb ressons prou evidents de "Wonderful Life"- o que La Muñeca de Sal l'arribessin a versionar -novament, "Wonderful Life", cantada per Anthony Reynolds i inclosa a "La Muñeca de Sal & Los Profetas" (2013, Rockdelux)- il·lustra l'abast d'un músic més influent del que podria semblar a priori. Deia algú, no recordo qui, que si has compost una sola cançó que mereixi perdurar i ser escoltada per diverses generacions, tu et mereixes un lloc entre els més grans. I jo, que no em considero un seguidor de Black però tampoc faré mai un lleig a "Wonderful Life", crec que Colin Vearncombe es va guanyar aquest lloc ja fa molt de temps. En pau descansi.

3 comentaris:

  1. Amb un inicis molt interessants de after punk y new wave, resulta curiós que escriguis la cançó “Wonderful Life”, just quan acabava de trencar amb la discogràfica WEA i es separés de l’altre compositor i músic, “Dix”. Pel que sembla el tema estava plantejat de forma irònica... i ves per on, la vida li va canviar a millor. Una gran veu, sens dubte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, com deia no sóc un gran seguidor seu. L'etapa que comentes no la tinc prou controlada, i el que va fer després no em diu gran cosa, però aquesta cançó en concret sempre m'ha agradat!

      Elimina
  2. A mi, la veritat és que m'ha sorprés el primer single, tampoc ho coneixia. Fins i tot sembla una mica els Smiths un any abans que es formessin els de Manchester. la cançó, com ben bé dius, és bonica i per això ja mereix un lloc entre els grans.

    ResponElimina