dilluns, 4 de gener del 2016

Psiconautes


Tot un artefacte psicodèlic, el que vaig localitzar setmanes enrere en un mercat de segona mà. L'únic disc dels barcelonins Psiconautes, editat el 1997 amb títol homònim per La Liebre de Marzo i farcit de cançons on els ressons de la Califòrnia de finals dels 60 s'impregnen de motius progressius i fins i tot laietans. Baixos penetrants, ritmes hipnòtics, atmosferes siderals i lletres en català i en castellà per cortesia d'una veu, la de Dàcil López -actualment amb trajectòria consolidada en l'àmbit del jazz-, que apuntava directament a Grace Slick. Psiconautes s'havien format el 1994 i es van separar al cap de cinc anys. El mateix 1997 van contribuir a organitzar una jornada sobre música expansiva al CCCB sota el títol genèric d'Encuentros Psiquedélicos.

5 comentaris:

  1. He sentit Trista llum i em sembla un gran tema. Tocava la bateria el Raul Romero dels Flashback Five.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No coneixia aquest últim detall, però val a dir que qualsevol connexió amb Flashback Five sempre suposa tota una garantia. Gràcies com sempre per la teva aportació!

      Elimina
  2. Buenos días!Tendrías los audios del CD de Psiconautes?Un saludo!!

    ResponElimina
  3. Jo en vaig formar part en els seus inicis. Cantant en algun concert a bcn i blanes.realment viviem com si estiguessim a finals dels 60 principis dels 70. Lisergic!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ho puc imaginar! Gràcies per compartir la teva experiència!

      Elimina