dimarts, 2 de febrer del 2016

Kinsale


Kinsale, el poble, és un petit nucli urbà situat al sud-est d'Irlanda. El seu cens l'any 2011 amb prou feina superava els dos milers i mig d'habitants, i segons Wikipedia va ser al seu ajuntament on es van agrupar els supervivents i els cossos recuperats del naufragi del transatlàntic RMS Lusitania, enfonsat per un submarí alemany durant la Primera Guerra Mundial. És una de les poques anècdotes destacables d'un municipi que viu el seu dia a dia de forma discreta i sense fer tant de soroll com la veïna Cork. Un d'aquells indrets on els petits detalls acaben esdevenint els més fonamentals. I és en això últim on coincideix plenament amb la música de Kinsale, el duet de folk que formen Raquel Muñoz i Irene Talló.

Naturals de Terrassa però fascinades per la música i la cultura irlandeses, van decidir batejar amb el nom d'aquell poble remot el projecte que van encetar l'any 2012 tot versionant algunes de les seves cançons preferides -atenció a la relectura que circula per Youtube del "Bron-Y-Aur Stomp" de Led Zeppelin-. Una cosa va portar a l'altra, i ben aviat van començar a incorporar al seu repertori composicions originals que si bé presenten un regust inequívocament irlandès, també apunten al folk nord-americà en clau femenina de Meg Baird o Julie Byrne, per citar dos referents contemporanis.

L'any passat van autoeditar-se un primer disc, "Odd Stories & Twisted Minds", enregistrat en directe a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Vuit peces que oscil·len entre la malenconia més devastadora i la joia més punyent, dominades per unes harmonies vocals cridades a esdevenir fet diferencial, i amanides amb tot un arsenal d'instruments -guitarres, ukelele, violí, xilòfon i percussions- que elles mateixes es van intercanviant. Títols d'allò més reveladors, com "Moon Sister", "Young Athena""Red Wine" o "The House by the Lake", que mostren un duet jove, molt jove, però amb les idees tan clares com la seva vocació de futur.


Originalment publicat a B-Magazine.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada