diumenge, 10 d’abril del 2016

El gest d'Springsteen


Bruce Springsteen ha cancel·lat l'actuació que tenia previst oferir aquesta nit a Greensboro, Carolina del Nord. L'autor de "The River" (1980) expressa així el seu rebuig a una llei aprovada recentment per aquest estat per tal de discriminar el col·lectiu de gays, lesbianes, bisexuals i transexuals en nom de la llibertat religiosa. El Boss ha demanat públicament disculpes als seus seguidors de Greensboro, però al mateix temps ha recordat que "algunes coses són més importants que el rock, i la lluita contra els prejudicis i el fanatisme n'és una". Personalment opino que un artista té el mateix dret a mullar-se que a no fer-ho. També sóc conscient que Springsteen es troba a un nivell que li permet suspendre concerts sense que se'n ressenti la seva butxaca -cosa que malauradament no poden dir la majoria de músics-. Però també crec que aquesta mena de gestos honren a qui els porta a terme. Per això aplaudeixo la decisió d'Springsteen i per això m'alegro de poder assistir al concert que oferirà el mes que ve a Barcelona.

2 comentaris:

  1. Sens dubte, un fet que l'honra, però com ben bé dius fins i tot l’honradesa té un preu i no tots estem disposats ni podem pagar-lo. Ha arribat un punt que les causes humanitàries i la defensa dels drets de les persones s’avaluen en una escala de més a menys mediàtiques, i el barem d’incidència es mesura a les xarxes socials. Els problemes i les desigualtats existeixen en relació amb la seva actualitat, i com aquesta és efímera, doncs desapareixen de la mateixa forma que es posen de moda. Tot plegat és ben dramàtic però suposo que la societat ens vol així i nosaltres, els que no vivim de l’aparell propagandístic de les multinacionals, ens deixem fer i convèncer perquè no ens podem permetre el luxe de suspendre la nostra contribució laboral al sistema. Quins temps...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que una cosa és no poder-se permetre el fet de deixar de treballar, i una altra de molt diferent deixar-se convèncer. Hi ha molts artistes que no estan convençuts d'allò que ens diuen des de dalt, però malauradament no poden permetre's cancel·lar concerts perquè han de menjar i pagar factures. També n'hi ha que s'ho podrien permetre i en canvi prefereixen no mullar-se. Tots dos tenen dret de fer allò que creguin més convenient, però personalment agraeixo que gent com Springsteen aprofiti la seva dimensió per posar de manifest allò que no hauria de ser.

      Gràcies com sempre per la visita i el comentari!

      Elimina