dimarts, 5 d’abril del 2016

MINIFESTIVAL 2016, segon acte: 7 de maig a Les Basses

Sea Lion.
Quan encara mantenim viu el record de la seva jornada central, el MINIFESTIVAL DE MÚSICA INDEPENDENT anuncia un concert de cloenda que es pot considerar com un segon acte en tota regla de la seva XXI edició. The Catenary Wires, Sea Lion i Alondra Galopa seran alguns dels presents el 7 de maig a l'Espai Jove Les Basses. Entrada lliure i una marató melòmana que promet ser irrepetible.

Durant més de dues dècades ha estat un referent del calendari melòman d'hivern. Enguany, i després d'haver-se mantingut fidel a la seva cita hivernal, el Minifestival de Música Independent corona amb una data extra la programació de la seva XXI edició. Si la seva jornada central va aplegar a La Capsa delícies de la música independent com The Popguns, Emma Pollock o Star Horse, el proper mes de maig el Mini torna al que havia estat el seu centre neuràlgic durant els darrers anys, l'Espai Jove Les Basses, amb un cartell que una vegada més combinarà noms de fora amb veus de casa i figures històriques amb propostes emergents. La cita, amb entrada lliure, tindrà lloc el 7 de maig. I si bé l'organització l'ha presentat com un concert de cloenda, la veritat és que ens trobem davant d'un segon acte en tota regla i amb tots els luxes melòmans marca de la casa.

D'entrada, perquè suposa el retorn a casa nostra de dos noms emblemàtics de l'indie britànic de mitjans dels 80. Amelia Fletcher i Rob Pursey, veterans de formacions com Talulah Gosh, Tender Trap o Heavenly que ens visitaran amb la seva encarnació més recent, THE CATENARY WIRES. Esperin una bona dosi de ritmes frescos, melodies inesborrables i preciosisme portat a l'extrem. Encara al capítol internacional, el Minifestival 2016 promet ser recordat pel debut als nostres escenaris de SEA LION. Pseudònim de la sueca Linn Osterberg, ens trobem davant d'una veu dolça i delicada com poques, i d'unes cançons que beuen de la vessant més íntima i a la vegada avançada del folk. Les comparacions amb Cat Power, Joanna Newsom o Mazzy Star no són en absolut gratuïtes.

Pel que fa al capítol estatal, l'encapçalen el pop fosc i les textures post-punk dels granadins ALONDRA GALOPA, una formació que durant els darrers cinc anys s'ha obert camí fins a esdevenir un referent ja indiscutible de la música independent en aquesta banda dels Pirineus. De trajectòria més breu però igual d'intensa -incloses actuacions en festivals d'ambdós costats de l'Atlàntic-, els barcelonins JESSICA & THE FLETCHERS representen la vessant més urgent, vital i sorollosa del shoegaze. Els vallesans OBRIGADA, vells coneguts i amics d'aquest blog, presentaran el seu segon ep, un "Rectory / To Disagree" (2015) on mantenen intactes les seves coordenades sonores a mig camí d'uns Clash i uns Hüsker Dü. I des de la Ciutat Comtal, ROMBO es destaparan com una de les propostes més fresques de l'indie en català amb un cançoner pop que destil·la immediatesa i joventut pels quatre costats.


Més informació:
Minifestival de Música Independent  /  Pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada