dijous, 26 de maig del 2016

Concerts amb entrada lliure al Primavera Sound 2016

Mudhoney.
Queixar-se no costa diners. I de vegades, gaudir la música en directe tampoc. Aquests dies he sentit molt a parlar dels elevats preus de les entrades del Primavera Sound, de si el festival de festivals és un esdeveniment elitista i de si els preus en qüestió són excloents. És la mateixa cantarella de cada any, i el que més em sobta és que tanta gent es queixi que no pot anar a un festival a causa dels elevats preus de les entrades, però a la vegada moltes sales de concerts estiguin gairebé buides durant la resta de l'any, quan s'hi celebren esdeveniments amb accessos molt més econòmics o fins i tot gratuïts -com a mostra, els concerts de petit format programats per Primavera Sound durant l'últim mes en bars i equipaments municipals d'arreu de la ciutat-. Doncs bé, paral·lelament a la programació principal del Primavera Sound 2016, diferents espais públics de Barcelona tornaran a acollir actuacions de tota mena amb entrada lliure i on es podran escoltar noms petits i grans cap de cartell, així com artistes emergents i figures històriques. És el programa Primavera a la Ciutat, i aplegarà entre d'altres a Suede, Mudhoney, Goat, Black Lips, Cass McCombs o Robert Forster, així com una àmplia representació del bo i millor de l'indie autòcton. Consultin la programació aquí i gaudeixin.

4 comentaris:

  1. Home, que cada any és mes car? sí.
    què es un festival de festivals i està plagat de gent i de guiris? sí.
    què si puguessim hi aniriem? També.
    I mai s'han d'abandonar les sales de concerts! Allà es on es fan els concerts de veritat, els que són pels "fans" autèntics, on hi ha l'autèntica interacció...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic totalment d'acord amb tu, si bé afegiré un parell de matisos amb el teu permís:

      1- Els "guiris" als quals tothom té tanta mania. Parlem d'un esdeveniment d'abast internacional, com els que es fan en tants altres sectors que no són la música i en tantes altres ciutats del món que no són Barcelona, i que per naturalesa atreuen públic i professionals d'arreu. La qual cosa no em sembla malament.

      2- Si les sales de concerts moren (i tant de bo això no passi mai) no serà per culpa dels festivals, això t'ho asseguro. En països com el Regne Unit, on el consum musical està més normalitzat que al nostre, conviuen sense problemes ambdues ofertes (i per tant el públic pot optar a veure bona part dels seus grups preferits en directe sense haver de passar per cap festival). Ara bé, aquí resulta que determinats grups congreguen multituds als festivals i després han de suspendre concerts en sales perquè no s'han venut prou entrades. Si a tot plegat hi sumem que a molts concerts en sala bona part del públic ja el formen els famosos "guiris", ens queda una trista realitat. Sembla ser que de "fans autèntics" en quedem pocs, en aquest país nostre. I això no és culpa dels festivals, i menys d'un model com el de Primavera Sound, que entre els seus actes de la secció professional inclou trobades de gestors de sales de concerts.

      Gràcies com sempre per la visita i per les teves opinions :)

      Elimina
    2. Sí, tens tota la raó amb lo dels concerts. En recordo algun que la estrangera era jo! Bones reflexions per fer reflexionar.

      Elimina
    3. Sí, suposo que el tema pot donar lloc a moltes reflexions. Gràcies per aportar-hi el teu gra de sorra!

      Elimina