divendres, 27 de maig del 2016

Llum Pepa & The Beats - "Precioso" (2016)

Llum Pepa.
Els Dictators cantaven ja fa molts anys una cançó titulada "(I Live for) Cars and Girls". Un binomi, el de noies i cotxes, que ha format part de l'imaginari del rock'n'roll des de temps immemorials, de la rebel·lia en clau adolescent de Chuck Berry al "Coches y chicas" de Dino Ratso, passant per l'estiu etern dels Beach Boys o l'èpica romàntica d'Springsteen. Doncs bé, Llum Pepa & The Beats també s'han apuntat a aquest binomi.

En primer lloc perquè ens trobem davant d'una banda de rock'n'roll amb totes les lletres, de les que surten a l'escenari a suar la cansalada i quan entren a l'estudi saben condensar electricitat, frescor i immediatesa amb forma de píndoles tan contagioses com inoblidables. En segon lloc perquè en el cas que ens ocupa la noia va al davant. Un huracà anomenat Anna Capacés aka Llum Pepa, que tant pot esgarrapar-se les pròpies cordes vocals al més pur estil de Little Richard com presumir d'una de les presències escèniques més salvatges i demolidores que mai s'han arribat a veure en aquesta banda dels Pirineus.

D'acord, hi faltaven els cotxes. I d'això se n'ha encarregat la gent de Plans Films amb la confecció d'un videoclip, "No vas a perder", que mostra la banda sencera en una frenètica competició al volant mentre sona de fons un nugget de rockabilly amfetamínic marca de la casa. La peça en qüestió forma part de l'ep "Precioso" (2016), continuació d'aquell explosiu debut que va suposar "No sóc jo" (2014) i primer resultat de l'entrada de la banda del Baix Montseny a l'escuderia de La Produktiva Records.

Cinc temes que mantenen les coordenades sonores habituals de Llum Pepa & The Beats -rock de garatge en estat feréstec, soul de garrafa i rockabilly d'estètica psycho-, assolint en aquesta ocasió una dinàmica molt més directa que la del disc de debut -hi ajuda la brevetat del format ep-. Augmentant les revolucions i la musculatura dels passatges més explosius ("Gritas para nada" o la pròpia "No vas a perder") i, a la vegada, mostrant nous matisos en passatges més reposats ("Otro sitio" o "Precioso"). Un disc ideal per a sortir a la carretera, ja sigui a tota pastilla enmig del desert o sota la llum de la lluna de camí a la seva roadhouse més propera. Rock'n'roll, senyors, rock'n'roll.


Més informació:
Llum Pepa & The Beats  /   La Produktiva

Originalment publicat a B-Magazine.

2 comentaris: