dimecres, 18 de maig del 2016

Retirada!


La victòria i la derrota. La llum i la foscor. La calma i la tempesta. Les atmosferes del post-rock i l'empenta del punk. Conceptes que s'alternen i que contrasten entre ells, contraris que sovint formen part d'una mateixa moneda i que Retirada! han sabut encabir al seu segon disc. Un "Victòria | Derrota" (2016) que veu la llum aquest mes de maig i que els seus autors presenten com una oda a la quotidianitat i als petits grans detalls de la vida.

L'àlbum només es pot adquirir ara per ara en format digital, però la manera de presentar-lo evoca la d'un vinil. Doble caràtula, amb un disseny dedicat a la Victòria i un altre a la Derrota, i quatre cançons per banda. Cançons en català i en castellà que parlen del dia a dia, de les coses bones i dolentes que a tots ens passen o ens han passat alguna vegada, i que ho fan des d'una base rítmica contundent, atmosfèrica i a la vegada melòdica, deutora de Mogwai o Slint, però també de Dinosaur Jr., Fugazi o, com a referent més proper, els Raydibaum d'"Estructures sota terra" (2014).

Retirada! són els barcelonins Albert i Cuervo, que després de coincidir en un projecte de post-rock van decidir formar aquest duet de bateria i guitarra per a trobar un so més personal. L'aventura va començar ara fa quatre anys, temps durant el qual han debutat amb "Inevitable" (2014) i han incorporat el loop com a element clau del seu procés compositiu. "Victòria | Derrota", produït per Santi García als estudis Ultramarinos Costa Brava, suposa un pas més cap a la consolidació d'una personalitat pròpia i intransferible. El presentaran en directe els dies 20 i 21 de maig a Barcelona, al Centre Cívic Can Deu i a La Contra, respectivament.


Més informació:
Retirada! / Bandcamp


Originalment publicat a B-Magazine.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada