divendres, 29 de juliol del 2016

Trickster Guru

Enterrant la tragèdia.
La de Trickster Guru és una història farcida de drama i esperit de superació. Una història marcada pel que va esdevenir poc menys que una tragèdia, però sobretot per la manera com Christopher Caplan -compositor, multiinstrumentista i productor amb base d'operacions a Los Angeles- s'hi ha sobreposat a través de la música. Va ser el propi Caplan qui va fundar Trickster Guru l'any 2013 amb la idea de fusionar el rock visceral d'uns Doors o un Jeff Buckley amb les textures electròniques d'uns Skrillex i embolcallar-ho amb aquella aurèola psicodèlica tan pròpia del sud de Califòrnia.

La maquinària va començar a rodar amb forma de duet de garatge i arribant a enregistrar un primer ep que va veure la llum sota el títol de "Black and White" (2014). Va ser aleshores quan un viatge en cotxe pel desert es va traduir en un accident gairebé fatal que va trencar el duet i va remoure l'interior de Caplan com res ho havia fet mai abans. Fruit de l'experiència va sorgir "Feel the Spirit", el dinàmic exercici de rock psicodèlic que enceta el seu nou ep, un "Problem Child" (2016) que acaba de veure la llum i que ha obert a Trickster Guru les portes tant d'algunes de les sales més reconegudes de la ciutat com de diversos mitjans de comunicació autòctons que l'han aplaudit de forma unànime.

"Aquest nou ep és una manera de sentir-me en pau amb el meu passat, tant a un nivell artístic com emocional i espiritual", revela el propi Caplan. Com a mostra més evident, el videoclip de la peça titular, tot un exercici de surrealisme farcit de paisatges extrems i tonalitats fosques al més pur estil de David Lynch. Intensitat visual per a refermar el poder curatiu del rock'n'roll.


Més informació:

Trickster Guru / Soundcloud

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada