dijous, 18 d’agost del 2016

L'última gira elèctrica d'Status Quo

STATUS QUO
Festival de Cap Roig, Calella de Palafrugell
17 d'agost de 2016

Quan els llums es van apagar puntualment per a donar inici al concert, va sonar de fons una introducció de teclat que reproduïa el riff de guitarra de "Pictures of Matchstick Men". Durant uns instants va semblar que Status Quo havien decidit saltar-se el guió habitual de la present gira -el repertori és pràcticament el mateix cada nit- per a revisar les traces psicodèliques dels seus inicis, ara fa cosa de mig segle. Va ser tan sols un miratge, una nota a peu de pàgina que va quedar esborrada tan bon punt el riff de "Caroline" va irrompre des de l'escenari tot marcant una tònica, la de la posterior hora i mitja, on manaria el boogie rock àgil però robust marca de la casa.

Era l'inici d'una elèctrica bateria que va enfilar revolucions al ritme de "The Wanderer" (Dion), "Paper Plane", "What You're Proposing" o "Down the Dustpipe". "In the Army Now" (Bolland & Bolland) va disminuir la velocitat del set un cop superat el seu equador i va donar pas a una traca final de la qual pocs poden presumir: "Roll Over Lay Down", "Down Down", "Whatever You Want" i "Rockin' All Over the World" (John Fogerty). Ja en tanda de bisos, l'èpica tavernària de "Burning Bridges" es va fondre amb l'essència del rock'n'roll quan els britànics es van acomiadar amb dos originals encadenats de Chuck Berry"Rock and Roll Music" i "Bye Bye Johnny".

Status Quo actuaven a Cap Roig en el marc de la que esdevindrà la seva última gira amb format elèctric -així ho han anunciat ells mateixos-. Ho feien sense un dels seus pilars fundacionals, un Rick Parfitt que es troba de baixa temporal per motius de salut -al seu lloc hi havia l'irlandès Richey Malone-, i amb Francis Rossi com a indiscutible mestre de cerimònies d'una festa amb totes les lletres. La d'una banda que es deu únicament a ella mateixa i que, havent dit tot el que havia de dir ja fa molt de temps, segueix enfilant-se als escenaris a defensar una trajectòria simplement monumental. El dia 20 seran a Tarragona. Una última oportunitat de veure'ls en directe a casa nostra abans que es desendollin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada