dissabte, 17 de setembre del 2016

El nou projecte d'Steven Munar

STEVEN MUNAR & THE THIEVES
BARTS Club, Barcelona
16 de setembre de 2016

Steven Munar és un dels músics més polifacètics i hiperactius de l'escena barcelonina. Quan no està actuant al costat de The Miracle Band, ho està fent en solitari. Quan no produeix discos per a altres músics, és possible que planifiqui un retorn esporàdic de The Tea Servants. I ahir, tot just acabat d'arribar d'una breu però intensa gira alemanya, presentava un nou projecte que dóna sortida a les formes més crues, orgàniques i estripades del seu cançoner. Si amb la Miracle Band parteix Munar del folk-rock per a endinsar-se en territoris propis del pop d'autor de tall elegant, amb The Thieves el viratge apunta a les formes més bàsiques d'allò que s'anomena so Americana.

Tres guitarres i tres veus -les de Manel Miquel, Alberto Dumall i el propi Munar-, ampliades ocasionalment per la sempre oportuna pedal steel de Miguel Pérez. I un repertori que va repassar tota la discografia de Munar posterior als Tea Servants, de "The Language of the Birds" a "What the Oracle Said", i de "Break the Rules" a "God Has Helped (Hallellujah)", deixant espai per a sorpreses com "Hymn" -una peça que Munar no havia interpretat en directe en molt de temps- i sentides relectures de títols aliens com "Give Me Love (Give Me Peace on Earth)" (George Harrison) o "You Ain't Going Nowhere" (Bob Dylan).

Steven Munar & The Thieves és un projecte nascut gairebé per casualitat. Els seus inicis es remonten al passat mes de març, quan Miquel i Dumall van actuar com a músics convidats en una actuació en solitari de l'anglomallorquí en un petit cafè de Gràcia. L'experiència va resultar tan satisfactòria per a totes les parts, que ben aviat van haver preparat un repertori sencer. El mateix que ahir van desplegar al BARTS Club en el que es presentava com un concert únic i puntual. Un cop vistos els resultats i comprovada la química existent entre els diferents actors, un no pot evitar desitjar que el projecte acabi tenint continuïtat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada