diumenge, 30 d’octubre del 2016

Llibres i decibels

ECOWAR
Anònims, Granollers
29 d'octubre de 2016

Segons el seu compte de Facebook, Ecowar és una banda d'anarcopunk amb un peu a Girona i un altre a Melbourne, Austràlia. Definitivament els seus components ho tenen força complicat a l'hora d'assajar o planificar gires. Sigui com sigui, la unitat que formen l'australià James Brook (guitarra i veu) i l'holandesa -establerta a la Garrotxa- Ernie Grit (bateria i veu) porta gairebé dues dècades en actiu, ha editat quatre discos al seu nom i ha girat en nombroses ocasions per Europa i Oceania.

Aquesta tardor tornen a recórrer el Vell Continent, ampliats a trio amb la incorporació del també australià Greg Mutiny (baix), i en el marc d'una gira que va donar el seu tret de sortida a Figueres ara fa una setmana i finalitzarà el mes que ve a Belgrad. Ahir al vespre van actuar al restaurant-llibreria Anònims de Granollers. Un petit oasi de reflexió presidit per una sucosa biblioteca, el marc de fons ideal per a un repertori que també convida a pensar i reflexionar.

Llibres i decibels van anar de la mà durant una hora llarga en què el trio va fer honor als postulats estètics de l'anarcopunk. Cançons breus, immediates i interpretades a tota castanya. Amb la consciència social com a fil conductor i un especial èmfasi en temàtiques de caire mediambiental. I tot plegat amb una solvència molt més que notable tenint en compte que els dos pilars del grup viuen l'un als antípodes de l'altre. De vegades la música escurça distàncies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada