divendres, 4 de novembre del 2016

PAVVLA - "Creatures" (2016)


És possible que mai abans un disc de debut hagués generat a casa nostra tanta expectació com “Creatures” (2016, Luup Records). El primer àlbum de PAVVLA, i també la seva confirmació com a ferma realitat després d’haver-se perfilat durant els darrers mesos com una figura emergent amb nom propi. I tot plegat gràcies a un parell de singles editats tan sols en format digital –“Young” i “Skin”, també presents en aquest plàstic- que la van situar al centre de moltíssims radars, entre ells els de festivals com Monkey Week o Primavera Club, on va arribar com a promesa i d’on va marxar amb la categoria de revelació.

PAVVLA és l’alter ego de Paula Jornet, una barcelonina a qui alguns han conegut per la seva tasca com a actriu i que sens dubte està cridada a destacar en l’àmbit musical. Perquè, que quedi clar, ni “Creatures” és cap capritx de temporada ni ens trobem en absolut davant d’una altra actriu que s’aventura a fer música per allò de veure què passa. Jornet ja fa temps que té clara la seva vocació, per això s’ha passat un any sencer a Brighton, envoltada d’una de les escenes independents més fèrtils del sud del Regne Unit i estudiant composició en el marc de tota una institució com és el British and Irish Modern Music Institute (BIMM).

Va ser en paral·lel als seus estudis musicals i aprofitant visites puntuals a la seva Barcelona natal com Jornet va donar forma a “Creatures”. Un disc enregistrat al Camaleó Estudi de Blanes sota la supervisió d’Aleix Iglesias. Deu peces que parteixen del folk més fràgil per a revestir-se amb capes i més capes de malenconia pop, boirina electrònica i rock en fase esquelètica. Formes digitals i essències orgàniques que sonen com Daughter i Bon Iver perdent-se plegats a les profunditats d’un bosc espès, i on una estètica marcadament hivernal contrasta amb la calidesa hipnòtica d’una veu que captiva i commou des del primer moment. Ha nascut una estrella.


Originalment publicat a B-Magazine.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada