dimarts, 15 d’agost del 2017

Mazinger Z a Tarragona

Estàtua de Mazinger Z a Cabra del Camp, agost de 2017.
L'estàtua de Mazinger Z a l'urbanització Mas del Plata, situada al terme municipal de Cabra del Camp i a poc més de mitja hora en cotxe des de Tarragona, és sense cap mena de dubte un dels elements més singulars i a la vegada menys publicitats de la geografia pop catalana. Un monument a una sèrie d'animació que va ser pionera en molts aspectes i que va acabar marcant més d'una generació, i una peça que bé podria ser única al món però l'existència de la qual és gairebé un secret.

En tota l'urbanització no hi ha un sol cartell que indiqui el camí cap al punt on es troba, i no sembla que l'Ajuntament de Cabra del Camp estigui molt interessat en promoure el que sens dubte podria esdevenir un gran reclam per al municipi -és més: llegint alguns articles de premsa publicats durant els darrers anys en referència al manteniment de la zona, sembla que el consistori fins i tot s'avergonyeixi de la presència del robot a la seva via pública-.

Tot i que, ben pensat, potser és millor d'aquesta manera: ara per ara tan sols s'acosten fins a l'estàtua els incondicionals de la sèrie -que hi celebren una trobada anual- i curiosos que surten de casa amb la ruta ben estudiada -o amb un bon GPS-. Sense aglomeracions, sense massificació i sense cap incident que destorbi la pau d'un veïnat ja acostumat a observar, tan bon punt surt de casa, una rèplica de Mazinger Z a escala gairebé real.

És clar que no estaria malament que algú la catalogués i la documentés com cal, i de passada aportés una mica de llum sobre la seva història -que no és del tot clara i presenta notables alteracions en funció de la font consultada-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada