dimecres, 10 de gener del 2018

Suposats casos de plagi

El de Led Zeppelin sol ser un nom habitual quan es parla de suposats casos de plagi.
Sóc jo o últimament s'està parlant una mica massa de tot aquest assumpte de Radiohead i Lana Del Rey? Tan poca feina tenim aquests dies o és que no hi ha hagut cap altre suposat cas de plagi al llarg de la història? Perquè a mi me'n vénen uns quants a la memòria. Del "Whole Lotta Love" de Led Zeppelin al "My Sweet Lord" de George Harrison, de l'"American Land" de Bruce Springsteen a l'"Are You Gonna Be My Girl" de Jet, del "Come Together" dels Beatles al mateix "Creep" de Radiohead, i de l'"Hotel California" dels Eagles a l'"Stairway to Heaven" dels citats Led Zeppelin.

2 comentaris:

  1. Partint del principi que amb només set notes, alguna combinació ens resultarà sospitosa de plagi, crec com tu que tampoc cal donar-li massa importància i menys en aquest cas. Aquí s'ajunten ganes de protagonisme d’alguns amb poca feina per part d'altres. Si es volen barallar, que ho facin però no crec que valgui la pena perdre massa temps, hi ha més coses per les quals ens podem passar hores parlant i molt més productives com necessàries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord. I a les ganes de protagonisme i la poca feina, jo hi afegiria tot el que pot arribar a moure la indústria del copyright. En fi, com bé apuntes millor passem a una altra cosa.

      Elimina