dijous, 5 de juliol del 2018

50 anys del debut de Tyrannosaurus Rex


Marc Bolan ja acumulava anys de militància als escenaris londinencs, primer a l'escena mod i després a l'òrbita psicodèlica, quan va començar a donar forma al projecte que l'acabaria catapultant cap a les més altes esferes del firmament pop. Tyrannosaurus Rex, embrió del que posteriorment esdevindria T.Rex, va debutar tal dia com avui de 1968 amb "My People Were Fair and Had Sky in Their Hair... But Now They're Content to Wear Stars on Their Brows", quilomètric títol per a un àlbum de folk àcid que al seu moment va obtenir una acollida gens entusiasta però amb el temps ha esdevingut un petit clàssic de culte -pel fet de trobar-se als inicis de la nissaga T.Rex, però també per la rehabilitació de què ha estat objecte el folk psicodèlic durant el present segle-. Acompanyat pel percussionista Steve Peregrin Took i ja amb Tony Visconti a les tasques de producció, Bolan (veu i guitarra) va concebre una col·lecció de cançons certament irregular però amb encerts tan destacables com la urgent i frenètica "Hot Rod Mama" -on ja es podien intuir alguns elements del futur so T.Rex- o els ressons orientals de la boirosa "Child Star". Faltaven encara alguns anys, un canvi de nom, la substitució de Peregrin Took per Mickey Finn i una injecció elèctrica per a acabar de situar Bolan al mapa -i a l'avantguarda de l'imminent glam rock-, però la primera llavor s'acabava de plantar avui fa 50 anys.

2 comentaris:

  1. Steve Peregrin Took es uno de los personajes más interesantes del rock. Nunca se ha valorado suficiente su aportación a esos primeros discos; los coros y el acompañamiento vocal son excelentes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cierto, uno de aquellos actorees que deberían reivindicarse más a menudo. Gracias por la visita y por la observación.

      Elimina