dissabte, 31 d’octubre del 2020
Haunted Garage - "Possession Park" (1991)
Hi va haver un temps, abans de la irrupció de les xarxes socials, les plataformes digitals i aquells algoritmes que són qualsevol cosa menys innocents, en què una de les millors maneres de descobrir música era anar-se'n directament a remenar cubetes de vinils i compactes, i deixar-se guiar per caràtules, noms de grups, títols de discos (o de cançons) o simplement fixar-se en el nom del productor o del segell que publicava l'obra en qüestió –ja saben: si això ho ha produït o publicat segons qui, ha de valer com a mínim una escolta-.
A Haunted Garage els vaig descobrir d'aquesta manera. Va ser en una Fira del Disc de fa molts anys –les que solia organitzar Jordi Tardà- on vaig localitzar, en una cubeta de vinils de saldo, una còpia del seu únic elapé, "Possession Park" (1991, Metal Blade). Em va cridar l'atenció la imatge de la caràtula, que il·lustrava un terrorífic parc d'atraccions al més pur estil dels vells còmics de sèrie b. També la fotografia de la contraportada, on els components del grup eren el centre d'una macabra escena amb altes dosis de sang i fetge. El vinil costava 300 de les antigues pessetes, un preu ridícul ja a finals de la dècada dels 90, i per descomptat no m'ho vaig pensar dos cops abans d'agenciar-me'l.
Haunted Garage era una banda de hard rock de Los Angeles encapçalada per Dukey Flyswatter, actor i guionista de culte en l'àmbit del cinema de terror de sèrie b, que feia les funcions de vocalista. Pel seu repertori hi desfilaven psicòpates, assassins en sèrie, zombis amb ganes de gresca, alienígenes diabòlics, dones molt fatals i altres criatures de la nit, sempre a ritme rock'n'roll amb corpulència metàl·lica i factura de garatge. A destacar una lectura terminal i per moments definitiva del "Psychotic Reaction" de Count Five.
En un moment en què internet encara no havia arribat a moltes llars i en què la informació sobre la música que s'escoltava solia buscar-se en primera instància als crèdits dels discos, llegir les lletres de les cançons podia resultar per a un adolescent aficionat a les pel·lícules de terror una experiència tan fascinant com llegir l'anunci on la banda convidava els oients a enviar les seves llistes de fantasies i fetitxes a un apartat de correus de la City of Angels. També als crèdits del disc, la banda prometia uns directes visualment impactants com a punt de trobada de surfistes, motoristes, criatures monstruoses i litres i més litres de sang.
Actiu entre 1985 i 1993, el grup es va reformar en diverses ocasions en anys posteriors. Des de 2013, una formació de Haunted Garage gira de forma esporàdica amb Flyswatter com a únic component original. Sigui com sigui, la d'avui és una bona nit per recuperar aquell artefacte tan terrorífic com entranyable que és "Possession Park". La meva recomanació per aquest Halloween.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada