dijous, 28 de gener del 2021

Kris Kristofferson es retira

Llegenda viva de la música nord-americana.

Anuncia Kris Kristofferson la seva retirada tant dels escenaris com de la pantalla. Va fer efectiva la seva decisió l'any passat, però no ha estat fins ara que els seus representants l'han fet pública. L'autor de "Me and Bobby McGee" posa punt i final a cinc dècades llargues de trajectòria que l'han consolidat com un nom essencial de la música nord-americana, a l'alçada de companys de ruta com Bob Dylan, Willie Nelson o Johnny Cash, i durant les quals el seu cançoner ha escalat posicions de la mà de veus com les de Janis Joplin, Elvis Presley o el propi Cash.

No vaig poder assistir a la seva segona i última actuació a Barcelona, l'any 2017 en el marc del festival Jardins de Pedralbes. Els que hi van ser parlen d'un artista visiblement afectat per l'edat i els anys, que no perdonen. Sí que havia tingut el gust de presenciar el seu debut als nostres escenaris, l'any 2013 a la sala BARTS. I sí, ja aleshores se'l veia erosionat pel pas del temps però encara capaç d'oferir una vetllada memorable amb l'únic suport de la seva guitarra i d'una veu que cantava lliçons d'història melòmana amb totes les lletres.

El texà anuncia que deixa els escenaris amb 84 estius a l'esquena i amb la gestió del seu llegat ja en mans dels seus hereus. I si bé només ell coneix els motius de la seva decisió, tot apunta que ha estat justament el pes cada cop més feixuc de l'edat el que l'ha empès a dir prou. Que ha decidit plegar abans d'oferir una imatge que no es correspongués amb la seva llegenda. Diuen que una retirada a temps equival a una victòria. Sigui com sigui, se'l trobarà molt a faltar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada