diumenge, 27 de juny del 2021

Rockabilly sense mascareta

Yann O'Fender amb The Spaniards, ahir al Mad Crow Grill.
YANN O'FENDER + LITTLE MARTHA & THE TRUCKSTOPPERS
Mad Crow Grill, Sant Celoni
26 de juny de 2021

Doble sessió de rockabilly en directe i, per fi, sense mascareta. Yann O' Fender i Little Martha & The Truckstoppers van compartir escenari la nit passada a la terrassa del Mad Crow Grill de Sant Celoni per cortesia d'Atomic Club. Entre el respectable, la sensació gairebé màgica de tornar a escoltar rock'n'roll a peu dret i amb una cervesa –o un bon whiskey- a la mà en un bar de carretera.

O'Fender tornava als escenaris després d'una llarga absència i ho feia acompanyat de The Spaniards, incombustible banda de suport formada per veterans de l'escena rocker barcelonina com el contrabaixista Fernando Slap o el bateria Moisés Sorolla. Nom a l'alça del rock'n'roll a escala europea, el francès va presentar el seu darrer àlbum, "Ted Cool" (2019), i va posar la pista de potes enlaire amb aquell himne tuperià que és "We Are the Teds". Un huracà en el millor dels sentits.

Prèviament havien caldejat l'ambient Little Martha i els seus Truckstoppers, que van alternar lectures de clàssics com "That's All Right" (Arthur Crudup) amb composicions pròpies tan suggerents com "Nothing" o "Boppin' in the Storm", totes dues provinents de "Lil' Big Rockin' Girl" (2020), el notable ep amb què han debutat els barcelonins a l'escuderia Atomic Records. Una banda molt ben engreixada, i una frontwoman capaç d'invocar el poder vocal de Wanda Jackson al mateix temps que fa saltar espurnes del seu ukelele.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada