diumenge, 16 d’agost del 2020

Des del sotabosc

Les Atxes.
PROU! + LES ATXES
Centre Cultural Can Balmes, Santa Maria de Palautordera
15 d'agost de 2020

Dues bandes, dos segells i dues trajectòries que han superat múltiples etapes i han acabat revelant durant els darrers anys alguns dels seus capítols més memorables. Prou! i Les Atxes, representants respectivament dels catàlegs de No Me'n Records i El Mamut Traçut, dues disqueres que es poden contemplar com a pilars d'aquell sotabosc musical que ha esdevingut en un país com aquest nostre molt més que una alternativa a l'anomenada cultura oficial.

La nit passada van compartir l'escenari de la masia Can Balmes de Palautordera. Doble cartell tan coherent com impactant, i una altra vetllada memorable al peu del massís del Montseny. Van obrir els primers, exponents de la microescena del Baix Montseny que jugaven a casa i van posar tota la carn a la graella des d'un primer moment. Un dinàmic atac de post-metal que va alternar torrencials descàrregues de decibels amb estructures progressives. Composicions en mutació permanent i carregades de mala llet, com a banda sonora d'aquest apocalipsi constant que ha esdevingut el món que ens envolta.

Les Atxes van presentar el seu darrer ep, "Error perfecte" (2019), el primer que enregistren amb Eduard Novoa (Camping, Tiger Menja Zebra) a les seves files. Una nova formació que ha reforçat l'aparell elèctric i la musculatura psicodèlica del combo barceloní sense renunciar a aquella immediatesa protopunk que sempre l'ha caracteritzat. El riff monolític de "Mas Pardines" va contrastar amb la urgència torrencial de "Que fàcil és fer-ho perfecte". "Tira'm un ham" va invocar els primers Television. I "El vals de Cadaqués" va transformar el pati de cadires en una improvisada pista de ball per a temps de restriccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada