dijous, 11 de gener del 2018

El llistat gòtic de Pitchfork


De Bauhaus a Joy Division, passant òbviament per The Cure, Dead Can Dance, Killing JokeSiouxsie and the Banshees i altres noms menys recordats però en absolut prescindibles. Fins a un total de 33 cançons, les que va triar la gent de Pitchfork per a il·lustrar un sucós informe que repassa la línia evolutiva del rock gòtic. Una selecció que va més enllà de l'àmbit estrictament post-punk i analitza també l'obra de bandes influïdes per l'estètica gòtica, cas de Depeche Mode o Nine Inch Nails, així com antecedents dels sons foscos com poden ser determinades composicions de The Doors, The Velvet Underground o fins i tot Screamin' Jay Hawkins. Poden llegir-lo aquí.

2 comentaris:

  1. La idea és interessant, més voluntariosa que altra cosa i forçada en diversos dels casos, però als vuitanta hi havia pubs diguem-li que gòtics, amb la creu a l'inrevès, foscos a més no poder, amb un personal que feia por de veritat, on sonava música gòtica de debó. Ben poques de les cançons que s'inclouen en aquesta llista es punxaven. A més, oblidar-se del krautrock és imperdonable. Si d'algun lloc surt gran part del post punk és precisament de la música alemana dels setanta, i no mencionar els Magazine, que van inventar el post punk quan encara tothom copiava als Sex Pistols, en fi... Si em permets, una llista poc encertada, o com a poc imcomplerta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Òbviament totes les llistes són discutibles, només faltaria. A mi m'ha semblat interessant per la manera com traça l'evolució del gènere i pel fet d'incloure-hi noms com els d'Screamin' Jay Hawkins. Totes les absències que comentes són dignes de destacar, i afegiria a la llista noms com els d'Alien Sex Fiend, que per mi és una de les bandes més infravalorades de la història. Sigui com sigui, moltes gràcies per la teva aportació!

      Elimina