dimecres, 3 d’abril del 2024

Steve Kolbus al Ground Zero


STEVE KOLBUS AND THE CLARKSDALE BLUES REVUE
Ground Zero Blues Club, Clarksdale
28 de març de 2024

Clarksdale serà o no serà a la cruïlla de camins on Robert Johnson li va vendre l'ànima al Diable, però és la capital cultural del Delta de Mississippi, el bressol de gegants com Ike Turner o Sam Cooke –no està clar si John Lee Hooker també hi va néixer-, i acull alguns dels millors clubs de blues del món. Oblidin-se vostès de Memphis i del seu Beale Street, la bona merda és aquí baix. I com a mostra, el Ground Zero Blues Club.

Un edifici vell en tots els sentits que pugui implicar aquest adjectiu, on es respira història i on serveixen bon whiskey per brindar amb el Maligne mentre els músics ho donen tot en un escenari de pel·lícula. Dijous passat hi actuava Steve Kolbus and the Clarksdale Blues Revue, una banda local que destina la recaptació que obté venent discos a finançar projectes socials dins de la seva comunitat. I una gent encantadora, val a dir.

El seu repertori va alternar composicions originals d'alta tensió amb lectures de clàssics de Muddy Waters, Willie Dixon, Howlin' Wolf i companyia. Durant la recta final del concert varen obrir una jam session on van participar diversos espontanis, destacant tres turistes suecs que tocaven junts per primer cop i a qui el mateix Kolbus va batejar com The Blue Suede Shoes. Dit i fet, al cap de dos dies me'ls vaig trobar a Memphis visitant el Sun Studio. Bona gent, també.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada