dilluns, 1 d’abril del 2024

La música que escolto a casa, dins del seu context original

Ahir al matí, circulant per la Interestatal 40 en direcció a l'aeroport de Nashville, vàrem tornar a sintonitzar una emissora de música country. Era diumenge de Pasqua, i el programa el formaven cançons de temàtica religiosa.

En un moment donat van sonar Hank Williams cantant "I Saw the Light" i la Carter Family fent "Can the Circle Be Unbroken". Una vegada més, la música que acostumo a escoltar a casa, dins del seu context original. Però aquest cop va ser encara més especial.

Perquè des de fa alguns anys, aquestes dues peces les associo amb els repertoris de directe de l'amic Joe Fields i amb les jams que solen tancar cada edició d'Al Ras Bluegrass & Old Time Festival a Mollet del Vallès.

Cançons que em transporten a llocs que em són familiars i que em fan pensar en persones a les quals aprecio, i alhora m'han fet sentir com a casa en una terra que tot just he començat a descobrir. La música d'arrel tradicional, sigui d'on sigui, va d'aquestes coses.

A la fotografia, un camió de 18 rodes circulant per la Interestatal 40, a mig camí de Memphis i Nashville, al cor de l'estat de Tennessee

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada