diumenge, 24 de desembre del 2017

Mojo Christmas


Una fotografia en blanc i negre de Santa Claus fent quelcom a priori tan poc saludable com fumar-se una cigarreta, emmarcada en una caràtula de motius nadalencs però evocadora d'alguns àlbums de l'era daurada del jazz. Bona carta de presentació per a un compacte, "Blue Christmas", que la revista Mojo va recopilar i distribuir amb la seva edició de gener de 2005. Molt ha plogut des d'aleshores, però segueixo recuperant-lo cada Nadal i és poc probable que me n'acabi cansant. Parlem d'una selecció de quinze temes ideals per aquestes dates, interpretats per un elenc d'artistes que va de The Flaming Lips a The Ventures, passant per Marvin Gaye, The Staple Singers, James Brown, The Handsome Family, les Supremes o B.B. King. Alguns d'ells fins i tot van gravar cançons en exclusiva per aquesta compilació, com és el cas de Rufus Wainwright i el seu "Spotlight on Christmas" o Ed Harcourt i la seva intensa lectura de la peça tradicional "In the Bleak Midwinter".

També és altament recomanable el volum "Mojo's Festive Fifteen", novament confeccionat pel personal de la revista en qüestió i distribuït juntament amb l'edició de gener de 2011. Una vegada més ens trobem davant d'una quinzena de nadales que defugen la norma, i si bé la selecció no és tan sucosa com la del seu predecessor també val la pena escoltar-lo i va ple d'arguments a favor. Per exemple, el single "Ain't No Chimneys in the Projects" de Sharon Jones and The Dap-Kings. O la versió que Superchunk es marquen del "Child's Christmas in Wales" de John Cale. O Sea Of Bees transformant el "Feliz Navidad" de José Feliciano en un fràgil exercici en clau folk-pop. O la manera com la inicial "Deck the Halls", interpretada per uns irreconeixibles R.E.M., desemboca en el frenètic "Run Rudolph Run" de Chuck Berry. Ideals per a una nit com la d'avui són les lectures que Richard Hawley i Irma Thomas ofereixen, respectivament, de "Silent Night" i "Oh Holy Night".

En qualsevol cas, i sigui quina sigui la seva selecció melòmana per aquestes festes, passin vostès un molt bon Nadal i facin bondat, que un servidor farà el mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada