*GRANS AMB PUS. Fa vint anys, Cardedeu sonava així. La seva maqueta "Els aturats no canten havaneres" (1995) és un clàssic subterrani en tota regla. Hardcore melòdic i una lírica social que, lluny de perdre força, es manté plenament vigent a dia d'avui. Per això, i perquè una bona dosi de mala llet sempre és benvinguda, s'agraeix el seu retorn. Dimecres 13 d'agost (22,30h.) al Polvorí (plaça Sant Joan).
*MAZONI + SANJOSEX. Dos dels pilars de l'escuderia Bankrobber. Jaume Pla i Carles Sanjosé han tornat enguany amb àlbums on predominen el risc i les grans cançons. El primer ha deixat de banda la guitarra i ha signat un tractat d'electropop titulat "Sacrifiqueu la princesa". El segon ha revelat la seva vessant més immediata i vital amb "Festival" -atenció a la guitarra de Xarim Aresté-. Doble cartell d'alçada, dos reclams que es troben molt per sobre de tota festa major i hits tan incontestables com "La promesa" i "No hi ha mirades". Dijous 14 d'agost (23,55h.) al Garitu (plaça Sant Corneli).
*THE CAPACES + LAS MARLENES + VIOLETS. Els primers no necessiten presentació a aquestes alçades. Una de les maquinàries de punk i rock'n'roll d'alta tensió més ben engreixades de Barcelona. Les segones són una jove promesa del punk d'escola 77. I els tercers són tota una ràfega d'aire fresc, novament amb base punk i amb especial predilecció per la Costa Oest nord-americana dels 80 i els 90. Dijous 14 d'agost (23,55h.) al Polvorí (plaça Sant Joan).
*JOANA SERRAT. Una de les artistes amb més projecció de casa nostra -l'endemà d'aquesta actuació comença una minigira europea que la portarà per Bèlgica i el Regne Unit-. Natural de Vic, formada musicalment en ciutats com Dublin i amb una personal visió del so Americana, ha actuat en festivals com Primavera Sound i ha compartit escenari amb gegants com Neko Case. El seu darrer disc, "Dear Great Canyon" (2013, El Segell), ha comptat amb tot un Harris Newman (Arcade Fire, Tindersticks) als controls tècnics. Divendres 15 d'agost (19h.) al Parc Pompeu Fabra (Pista Coberta).
*MAROON TOWN. Durant els 90 va ser una de les formacions imprescindibles de la música jamaicana facturada a Europa. Formats al sud de Londres -i més concretament a la multicultural Brixton-, el seu discurs ha fusionat durant gairebé tres dècades llenguatges com els del reggae, el dancehall, el hip-hop o l'ska de tall més clàssic. Els seus temes han aparegut en infinitat de recopilatoris i segueixen considerant Catalunya com la seva segona llar després d'haver girat incansablement per mig planeta. La seva actuació l'amenitzarà un disc jockey d'alçada com és Dr. Batonga, àlies del polifacètic melòman i periodista musical Jordi Urpi. Divendres 15 d'agost (23,55h.) al Garitu (plaça Sant Corneli).
*EL PETIT DE CAL ERIL. El que va començar com una bucòlica visió de l'espectre antifolk ha esdevingut una entitat tan eclèctica com inclassificable. "La figura del buit" (2013, Bankrobber) és tot un tractat de pop d'autor amb l'inconfusible segell de Joan Pons. Dotze cançons que enllacen i a la vegada deixen petits registres com els del folk, el soul o la psicodèlia. Un regust decididament clàssic i la sempre solvent producció de tot un Dalmau Boada (Esperit!). Dissabte 16 d'agost (12h.) en concert vermut al Garitu (plaça Sant Corneli).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada