dimecres, 15 de març del 2017

Documental sobre Dino Ratso


Dino Ratso
és amb tota probabilitat l’antiheroi per excel·lència de la Barcelona que no sol aparèixer a les campanyes municipals. Un cronista subterrani que porta gairebé una dècada component -i enregistrant- cançons sense pèls a la llengua i amb l’únic acompanyament d’una guitarra que apunta als clàssics del rock’n’roll. En total són cinc els discos que ha editat a data d’avui, però per alguna estranya raó el seu nom es manté aliè a la gran majoria de radars.

Per això és d’agrair que la gent de Produccions Astupendes s’hagi decidit a documentar la que possiblement sigui la seva obra més definitiva a data d’avui. Un “Canciones escritas por una máquina” (2016) on títols gairebé autobiogràfics com “Preguntas que buscan respuesta” conviuen amb declaracions d’intencions marca de la casa com “El sexo está sobrevalorado” i antihimnes de carreró com “Blues del gato”.

“Canciones escritas por una máquina”
, el documental -o més ben dit minidocumental, ja que la seva durada equival a la d’un curtmetratge: directe i urgent com les pròpies cançons a les quals aporta llum-, ha estat realitzat per Anna Blázquez i Jorge Saravia, i repassa la gestació de l’àlbum en qüestió a través de declaracions del seu propi autor i tot un seguit de peces interpretades en directe. Vegin-lo aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada