dimarts, 19 de febrer del 2019

Ljubliana & The Seawolf - "Libra" (2019)

La banda sonora d'un món contradictori.
El tercer àlbum de LJUBLIANA & THE SEAWOLF es podria contemplar perfectament com la banda sonora d'un món absurd i carregat de contradiccions. El que Pol Batlle i companyia han retratat a les vuit pistes que conformen "Libra", el seu debut en llarg a l'escuderia Bankrobber. El presentaran aquest dimecres a la sala 2 d'Apolo.

Habitem un món hiperconnectat, però mai abans havíem estat tan desconnectats els uns dels altres. Vivim en plena Societat de la Informació, però irònicament estem més desinformats que mai ja sigui per l'inabastable excés d'informació o bé per la proliferació de les anomenades fake news. Ens vam pensar que la tecnologia ens faria lliures, però ens ha acabat fent esclaus d'unes dinàmiques i un ritme de vida sovint inassumibles per l'organisme humà. Són algunes de les alertes i contradiccions que els barcelonins Ljubliana & The Seawolf posen sobre la taula al seu tercer àlbum, "Libra" (2019, Bankrobber).

Un plàstic carregat de tonalitats obscures, atmosferes inquietants i estructures tan complexes com el món que ens envolta. Una vuitena de talls que beuen de múltiples fonts i tradicions però sonen inequívocament a ara i aquí. Un ventall sonor que va del rock alternatiu hereu dels 90 a les formes més nocturnes del jazz i fins i tot la música de cabaret, passant pel progressiu o la psicodèlia i sense trontollar ni perdre pel camí un sol gram de coherència. I una reivindicació dels formats físics que divideix els seus continguts en dues seccions clarament diferenciades, corresponents a les cares a i b d'un disc de vinil.

La primera part s'obre al ritme de "Tiempo", la primera composició en castellà d'un Pol Batlle que segueix emprant l'anglès com a llengua vehicular, i de seguida deixa pas a l'hipnotisme de "The Fire or My Gun!", el misteri estructural de "Parkin' Lot" i la comunió d'essències orgàniques i acabats digitals de "Via Magenta", una peça que d'alguna manera invoca els Radiohead del canvi de segle. A la cara b hi figuren els quatre talls de l'ep "Shit Dope" (2018), fins ara disponible únicament en format digital, perfectament integrats al conjunt de l'àlbum i al seu context discursiu.

La presentació en directe de "Libra" tindrà lloc aquest dimecres, 20 de febrer, a la sala 2 d'Apolo. Més informació i entrades en aquest enllaç. Poden escoltar el disc a Spotify.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada