dimecres, 17 de febrer del 2016

Laura Jean Anderson


Imaginin-se vostès que viatgen a un país llunyà que a la vegada els és desconegut. Que durant la seva estada en un dels indrets més remots del citat país, algú els roba part de l'equipatge amb tots els diners que portaven en efectiu. I que només els queda una manera de pagar-se un bitllet de tornada a casa: agafar una guitarra, situar-se al bell mig d'una plaça i entretenir els vianants a canvi d'unes monedes. Exactament això li va passar a la nord-americana Laura Jean Anderson durant un viatge al Perú. "Va ser aleshores quan em vaig adonar que havia vingut al món a fer música", explica ella mateixa des de Los Angeles, on té actualment la seva base d'operacions. "Tota sola al Perú, me'n vaig poder sortir gràcies a la música", reconeix, "per tant vaig saber que havia de tornar als Estats Units i dedicar-hi tots els meus esforços".

L'experiència de trobar-se sola, perduda i sense diners a les muntanyes del Perú no devia ser agradable en absolut per a Anderson, però el cert és que tots plegats hi hem sortit guanyant. Ella, perquè va poder posar el seu talent a prova i de passada va conèixer la seva veritable vocació. Nosaltres, perquè gràcies a tot plegat podem gaudir des d'ara mateix d'un ep de debut dels que cotitzen a l'alça. "Righteous Girl" (2016), és un exercici de so Americana amb regust clàssic i a la vegada atemporal. Amb un peu en la tradició i un altre en discursos més contemporanis, peces com "Take Me In" o el tema titular li han valgut comparacions amb June Carter i Patsy Cline, però també amb Neko Case, Alabama Shakes o fins i tot St. Vincent.

Natural d'Olympia, Washington, Anderson va créixer en un ambient conservador i va rebre les seves primers lliçons musicals tot cantant a l'església. La seva identitat, però, l'acabaria definint la fèrtil escena independent de la mateixa ciutat d'on havien sortit Beat Happening o Sleater-Kinney, referents també presents al seu adn. Si a tot això hi sumem el seu esperit viatger i experiències com la que va viure al Perú, obtindrem una trajectòria vital tan singular com les cançons que en són fruit. "L'ep reflecteix allò que he viscut i allò que sento", explica ella mateixa, "tot allò que escric em surt de dins, i si no em puc mirar al mirall i dir-ho en veu alta, directament ho estripo". Enregistrat als estudis Kingsize Soundlabs d'Eagle Rock, a Los Angeles, les cançons de "Righteous Girl" giren al voltant de la dificultat, el desamor i la religió. De la producció se n'ha fet càrrec la pròpia Anderson juntament amb Theo Karon (Mavis Staples, Angel Olsen, Foxygen, Pillars & Tongues). El disc veurà la llum el proper 4 de març.


Més informació:
Laura Jean Anderson  /  Pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada