divendres, 29 de març del 2024

La tomba de Sonny Boy Williamson II


T'adones que el Sud dels Estats Units és diferent de qualsevol altre lloc que hagis visitat, quan t'acostes a la tomba de Sonny Boy Williamson II. Jo hi he anat aquesta tarda, i puc afirmar que és un dels llocs més inhòspits i remots que he conegut mai.

Està situada en un diminut cementiri als afores de Tutwiler, el poble on W.C. Handy va "descobrir" el blues, en unes coordenades on Google Earth encara no ha arribat. A tocar del cementiri hi ha quatre cases comptades, i a poca distància s'hi pot veure una presó estatal.

La tomba és al final de tot del cementiri, on comença una zona boscosa que de lluny inquieta i de prop acolloneix. Quan hi arribes, dos gossos amb cara de pocs amics, un de blanc i un de negre, surten a tota hòstia de dins del bosc i et persegueixen lladrant fins a l'entrada del cementiri.

Un cop a fora, proves de raonar amb ells fins que callen, comencen a remenar la cua, es tornen totalment dòcils i et deixen passar. I aleshores sí, pots anar a mostrar els teus respectes a l'autor de "Don't Start Me Talkin'".

Tutwiler, Mississippi, març de 2024.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada