dissabte, 15 de novembre del 2014

Tiger Menja Zebra - "Súper Ego" (2014)

Aquest és el disc que tots vostès estaven esperant. Potser ni tan sols se n'havien adonat. Potser ni tan sols els agradarà. Potser fins i tot és impossible que mai els pogués haver arribat a agradar -perquè no és una obra de fàcil accés, i això és precisament el que la fa transcendent-. Però, hi poden posar la mà al foc, és el disc que estaven esperant. Perquè les seves vuit pistes -set temes i una introducció- contenen tanta mala llet com la que molts de vostès porten acumulant des de ja no saben quan. Perquè el caos sonor que aquests quatre terroristes han generat només és comparable a la bestial confusió que regna allà fora. Perquè en temps de postals costumistes i escapismes corporatius, els vallesans sonen tan tèrbols, perillosos i punyents com el món real. En altres paraules, Tiger Menja Zebra segueixen representant com ningú més el so dels temps convulsos que ens ha tocat viure.

"Súper Ego" (2014, Music or Nothing) és el seu segon treball. Un disc de postguerra, perquè arriba efectivament després d'una guerra. La que els propis Tiger Menja Zebra van encetar ara fa dos anys amb un debut que podia generar qualsevol cosa menys indiferència, començant per un títol tan directe com explícit, "Com començar una guerra" (2012, Music or Nothing). La que ells mateixos han lliurat (i guanyat) durant els passats vint-i-quatre mesos. La que ha ensorrat les estructures de l'electrònica industrial, el rock en la seva vessant més terminal i qualsevol gènere musical amb prefix post, per a aixecar a partir de les seves runes un monstre que encara no coneix nom. Un atac frontal a cop de muralles sòniques, columnes de decibels i un laboratori sonor que s'ha eixamplat en aquesta segona aventura, absorbint nous matisos però sense perdre un gram de la consistència inicial. Sense oferir somriures de cartró, però deixant aflorar l'eufòria, diuen ells mateixos, de qui se sent envoltat per l'Ego titular.

Un ego canalitzat a través de ritmes hipnòtics, explosions elèctriques i veus críptiques cantant a l'apocalipsi del dia a dia -"Esteu derrotats, castigats / Ningú us pren seriosament / Continuarem seguint el vostre rastre de mort", canten a "Devastació"-. I títols tan amables com "L'odi és una altra forma d'amor", "Formo part d'una societat secreta", "Excita la bèstia" o "Em sotmetré", tots ells extrets del text "Súper Ego" de Jesús Olvera. "Vaig aguantar, suportar molta immundícia de molta gent durant molt, massa temps. Fins que un dia, i beneeixo aquest dia, em vaig enfrontar a tots aquells que m'havien estat amargant. I (sorprenentment) van callar, els vaig intimidar i finalment els vaig derrotar", proclama el citat manifest. La mateixa contundència amb què Tiger Menja Zebra han tornat a signar una obra capital. I ja en van dues. "Súper Ego" es podrà adquirir a partir del 23 de novembre tant en format físic com digital, aquest últim a través del compte de Bandcamp de la banda.

Més informació:
Tiger Menja Zebra   |   Bandcamp
Music or Nothing   |  Pàgina web



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada