diumenge, 16 de desembre del 2018

Triplet d'impacte a Perpinyà

The Limiñanas, jugant a casa la nit passada.
THE LIMIÑANAS + THE FLESHTONES + MAKE-OVERS
Sala Elmediator, Perpinyà
15 de desembre de 2018

Triple cartell d'autèntic luxe, el que va acollir la nit passada una sala Elmediator que havia penjat dies enrere el cartell de sold out. Una banda local amb projecció global que ja es pot comptar sense cap discussió entre els noms de referència de la psicodèlia contemporània. Unes icones del rock de garatge nord-americà amb quatre dècades de trajectòria a l'esquena. I una jove formació sud-africana que aquests dies es dedica a girar per Europa incendiant tots aquells escenaris que se li posen a l'abast. The Limiñanas, The Fleshtones i Make-Overs, combinació absolutament guanyadora i triplet d'impacte amb totes les lletres.

Van obrir la nit Make-Overs, a tota castanya i sense concessions des del minut zero. Format minimalista (guitarra i bateria), pluja de decibels i rock'n'roll de garatge en la seva concepció més crua, urgent i visceral. El millor aperitiu possible abans de degustar el repertori sempre solvent i dinàmic d'uns Fleshtones que a aquestes alçades no han de demostrar res a ningú però segueixen manifestant-se sobre les taules com una maquinària imparable, amb l'incombustible Peter Zaremba desafiant constantment les lleis de l'edat i la gravetat com si no hi hagués demà.

I finalment va ser el torn dels Limiñanas. Jugaven a casa, presentaven un plàstic de l'alçada de "Shadow People" (2018), i van segellar un passi absolutament memorable. Ritmes monolítics, atmosteres hipnòtiques i aquella elegància tan seva. Rock psicodèlic amb essències kraut i les gotes justes de pop continental. En tanda de bisos van convidar un pletòric Zaremba a cantar amb ells "Gloria" de Them, i es van acomiadar amb una expansiva muralla sònica digna de la Velvet Underground de "White Light/White Heat" (1968). Per qui encara no n'hagués tingut prou, tot un Dj Scratchy, veterà selector de l'òrbita dels Clash i els Pogues, va acabar d'arrodonir la nit a cop de rhythm & blues, soul, rockabilly, perles caribenyes i ritmes llatins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada