dimecres, 2 de novembre del 2022

Al Ras celebra la 21a edició amb quatre dies de bluegrass

FlamenGrass - Foto Oriol Forn.
Diversos escenaris de Mollet del Vallès, Barcelona i Rubí acolliran aquest cap de setmana –del 3 al 6 de novembre- la 21a edició del festival Al Ras, cita de referència per als amants de les formes més primitives del country i el so Americana a casa nostra. Hi compartiran cartell FlamenGrass, Red Herring, YerbAzul, The Denim Rips i Oriol Saña, entre d'altres.

Dues dècades llargues de trajectòria, i el fet de ser l'únic festival de les seves característiques a casa nostra, han fet d'Al Ras Bluegrass & Old Time Festival una cita de referència per als amants de les formes més primitives de la música country i d'allò que s'ha acabat anomenant Americana. Aquest cap de setmana celebrarà la seva 21a edició tot recuperant el format habitual després de dos anys adaptant-se a les restriccions pandèmiques, i ho farà amb un cartell on tornaran a conviure noms internacionals amb propostes autòctones.

Serà de dijous a diumenge en espais com La Sonora de Gràcia i el Centre Cívic La Sedeta, a Barcelona, o El Barn d'en Greg, a Rubí, amb una jornada central dissabte a la tarda al Mercat Vell de Mollet del Vallès, la població que va veure néixer Al Ras quan una colla d'aficionats a la música bluegrass solien trobar-se per tocar plegats a l'entorn natural de Gallecs. Destaca la presència al cartell de FlamenGrass, quartet barceloní que ve de girar pel Vell Continent amb el seu suggeridor maridatge de flamenc i bluegrass. També dels neerlandesos Red Herring, els barcelonins YerbAzul, Howlin' i Newgrass Republic, els lleidatans Denim Rips i el violinista vallesà Oriol Saña, que practicament jugarà a casa.

No cal dir que un dels plats forts de les quatre dates del festival tornaran a ser les jams que tindran lloc tant als diversos escenaris com de forma espontània en diferents punts dels recintes, amb participació activa del mateix públic. I és que una de les grans virtuts d'Al Ras, una cita feta per melòmans i per a melòmans, és justament la seva habilitat a l'hora de conjugar programes d'allò més llaminers amb l'essència més genuïna de la cultura de base. Entrada lliure, la música sempre al centre i bon ambient assegurat a totes i cada una de les vetllades.


Més informació:

Al Ras Bluegrass & Old Time Festival  /  Pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada