divendres, 20 de juliol del 2012

La cultura no és un luxe


David Carabén (Mishima) llegeix, la nit passada, el manifest unitari que tots els grups participants al festival Pròxims van elaborar ahir contra les darreres mesures econòmiques adoptades pel Govern central. Mesures com un salvatge increment de l'IVA que serà del 21% en els productes i serveis relacionats amb la cultura. Un fet que, per tant, pot deixar encara més abatut un sector que ja ho passa prou malament en aquest país. A continuació, Martí Sales (Surfing Sirles) va llegir una contundent cita de Joan Brossa que ens hauria de fer reflexionar a tots:

"La gent no s'adona del poder que té: amb una vaga general d'una setmana n'hi hauria prou per a ensorrar l'economia, paralitzar l'Estat i demostrar que les lleis que imposen no són necessàries".

Tot això va passar en el marc del festival Pròxims, celebrat al Poble Espanyol. Un recull de propostes de casa nostra que va reunir en un mateix escenari un cartell molt atractiu: Litoral, Surfing Sirles, La Iaia, Maika Makovski, The New Raemon i Mishima -brillants tots ells-. Aquests últims eren els caps de cartell, i van oferir un passi que ja es pot considerar clàssic. Quan es van acomiadar i Hank Williams cantava "I'll Never Get Out of This World Alive" pels altaveus, la sensació general era la d'haver presenciat quelcom únic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada