dimarts, 10 de juliol del 2012

Recomanacions: Montjuïc de Nit

Aquest dissabte, 14 de juliol, torna MONTJUÏC DE NIT. Un cicle que omplirà l'àrea de Montjuïc de propostes culturals de tota mena amb entrada GRATIS (en majúscules perquè és l'única paraula -amb permís de "futbol" i "cervesa"- capaç de moure mars i muntanyes en aquest país). D'aquesta manera, els diferents recintes del parc acolliran exposicions, projeccions de documentals i una atapeïda graella de concerts. Dins d'aquest darrer capítol, i amb el seu permís, m'he permès fer un recull de les actuacions musicals que a priori em semblen més interessants. Si els ve de gust, prenguin nota i gaudeixin de la nit:


-LE PETIT RAMON I ELS NANUS DEL PARC (Poble Espanyol, 20h.): A aquestes alçades, l'alter ego de Ramon Faura ja no necessita presentació. Cronista per excelència de la Barcelona que no surt a les postals -a base de rock canalla, folk àcid i carnal rhythm & blues-, vindrà acompanyat dels sempre oportuns Nanus del Parc. I això no és tot, comptarà amb convidats d'excepció com Maria Rodés o Jaume Pla (Mazoni).

-BRIGHTON 64 (Poble Espanyol, 21h.): L'escena barcelonina no seria el que és sense ells, i si algú ho dubta és que perd massa temps llegint revistes de tendències. Després de l'apoteòssica gira amb què han celebrat el seu 30è aniversari, els germans Gil i companyia estan gravant un nou disc que sortirà després de l'estiu a través de BCore. Material fresc que podrem degustar aquest dissabte al costat d'una col·lecció de clàssics que ja formen part de l'adn musical de Barcelona.

-CARGO (Fundació Joan Miró, 22,45h.): La unió de dos monstres de la cançó com són Nico Roig i Raül Fernandez (Refree) ha donat lloc a aquest projecte que neix amb l'experimentació com a raó de ser. Objectes casolans, cassettes, electrònica de baixa fidelitat i molta imaginació.

-ESPERIT! (Fundació Joan Miró, 23,30h.): Dalmau Boada és conegut per haver format part de Zeidun i ser la meitat del duet Les Aus, però també per la seva participació en projectes com Flowers of Dump, The Missing Leech, Liannallull o la banda d'acompanyament de Pau Riba. Esperit! és la seva aventura més personal. Una bateria, un teclat, una guitarra i tot un arsenal de loops a les mans d'un home orquestra que salta sense complexes del folk de camp al proto-punk, passant pel surf i la psicodèlia.

-ADRIÀ BOFARULL (Fundació Joan Miró, 00,15h.): Cara visible de projectes com Dargelos o el seu alter ego Hydra, aquest vallesà és un dels valors a l'alça de l'electrònica barcelonina. Amb una producció tan prolífica com heterogènia, Bofarull parteix d'eines com els samplers per a generar atmòsferes, textures i colors que s'escapen de tota etiqueta.

-DULCE PÁJARA DE JUVENTUD (Plaça Marquès de Foronda, 00,45h.): Rock amb aromes dels 90 des de l'extrarradi barceloní. Veus angoixades, una dosi justa d'èpica i guitarres que evoquen els Pixies, Dinosaur Jr i Pavement. Els deu temes que conformen el seu disc de debut són una bona ràfega d'aire fresc, però treuen espurnes.

-PEGASVS (Plaça Marquès de Foronda, 02,45h.): Si l'escena independent barcelonina tingués aquest 2012 una mena de Grup de l'Any, probablement serien ells. Un duet d'electropop que beu a parts iguals de Kraftwerk, OMD, New Order, Suicide i Cabaret Voltaire. La seva apretada agenda de directes els ha portat durant els darrers mesos per festivals de tota mena. I "El final de la noche" té tots els números per ser la cançó no oficial d'aquest estiu.

-VERY POMELO (Passeig del Minici Natal, 02,45h.): Després de l'èxit dels seus dos primers treballs, els Pomelos presenten "Ràdio Clotxa". Un àlbum on la banda barcelonina explora la seva vessant més introspectiva, sense oblidar l'explosiva barreja de rumba, surf, folk i rockabilly amb què han captivat tota mena de públics durant els darrers tres anys.


http://www.bcn.cat/cultura/montjuicnit/2012/




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada