dissabte, 27 de juliol del 2013

Costello de prop

ELVIS COSTELLO AND THE IMPOSTERS
Razzmatazz, Barcelona
26 de juliol de 2013

D'acord, que tot un Elvis Costello -acompanyat d'uns Imposters on destaca la presència d'Steve Nieve a les tecles- hagi de tocar a la sala Razzmatazz quan tenia previst fer-ho al Poble Espanyol, a causa de la fluixa demanda d'entrades, deixa clar que alguna cosa va molt malament a Barcelona -i no em parlin de crisi: The Who ja van haver de suspendre un concert pel mateix motiu quan tothom semblava encara lligar els gossos amb llonganisses-. I que a sobre ompli amb prou feina la meitat de l'aforament final, deixa clar que aquells que van als concerts a escoltar música -i no pas moguts per documentals, el fenomen festivals o l'anunci de torn- som una minoria en aquesta ciutat, digui el que digui l'alcalde quan toca presumir de Sónar o Primavera. Ara bé, no em negarà ningú que ahir s'acostés al Razz que és un luxe poder degustar un concert com aquest en un context de relativa proximitat -sí, malgrat les elevades temperatures que la sala pot arribar a registrar a finals de juliol-. Perquè el que ens va brindar el britànic va ser un regal. Una lliçó d'història i una reivindicació d'un present gloriós -ha promès per a la tardor un disc amb The Roots, algú en dóna més?-. Una bateria de clàssics incontestables i dues hores de crescendo -de "Watching the Detectives" a "Oliver's Army" i d'"A Slow Drag with Josephine" al "(What's so Funny 'Bout) Peace, Love and Understanding?" del seu bon amic Nick Lowe- que culminarien amb l'èxtasi stonià d'"Out of Time". Amb classe. Amb savoir faire. I sense que gairebé se li notés aquella afonia que de tant en tant l'obligava a recórrer a una tassa de te i a pastilles per a la gola. Que gran.

2 comentaris:

  1. Molt fan d'ell! Has escoltat el nou tema que ha avançat del nou disc? Està molt bé, potser m'agrada més que algunes de les coses que he escoltat dels últims anys (tot i que em perdo una mica en la seva discografia a partir dels noranta).
    Em va saber greu no poder anar. Visquent a Barcelona no ho hagués dubtat, però la feina que és venir i estar per aquí... M'havia arribat a apuntar a un concurs d'entrades que vaig trobar (tenint això pagat el viatge ja és una altra cosa) i em va tocar! Però llavors vaig descobrir que era pel bolo d'avui a Madrid i no a Barcelona, i tot i que m'ho vaig plantejar i mirar per anar-hi finalment no m'ho vaig poder combinar i ho van donar a un altre. De totes formes no és el primer cop que guanyo entrades, així que seguiré provant, qui sap xD.

    Per cert, pel post següent a aquest, és el teu aniversari? Si és així felicitats, i sino doncs res, disculpa!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs et vas perdre un concertàs, tot i que en el teu cas jo segurament també me l'hauria perdut... El nou tema no l'he escoltat, però no dubto que promet (qui sap si es trobava entre els temes que no vaig reconèixer la nit passada -jo també em perdo una mica en determinades etapes de la seva discografia-).

      Sobre el post al qual et refereixes, és una de les meves cançons preferides de Le Petit Ramon.

      Elimina