dimarts, 29 de setembre del 2015

Días Nórdicos desembarca a Barcelona

Hisser.
Els països nòrdics. Aquells grans desconeguts on fa fred, les nits d’hivern són insuportablement llargues -tant com els dies d’estiu- i, diuen, es registren les taxes de suïcidis més elevades d’Europa. I més enllà dels tòpics, tot un univers de ple dret que amaga secrets tan fascinants com els que ens descobrirà aquest mes d’octubre el festival multidisciplinari Días Nórdicos. Una iniciativa de Zona de Obras que porta cinc anys difonent la cultura nòrdica a l’Estat Espanyol i a l’Amèrica Llatina -en el marc d’un programa d’intercanvi cultural-, i que enguany arriba per primera vegada a Barcelona.

Ho farà a la sala Apolo i al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM), que els propers dies 9 i 11 d’octubre veuran desembarcar algunes de les propostes sonores més atrevides del nord d’Europa. Electrònica, post-rock, avantguardes, experimentació, pop avançat i folk gens ortodox conformaran una programació que celebrarà la creació contemporània més atrevida de Suècia, Noruega, Islàndia, Finlàndia i Dinamarca.

Veus com les de M-Band, Hisser -nou projecte de Miikka Koivisto (Disco Ensemble)-, Tomorrow We Move To Hawaii, Vita Bergen, Therese Aune o els sorprenents i inclassificables Gooms, tots ells ferms candidats a fer soroll durant els propers mesos -alguns han estat aclamats per mitjans com la BBC, d’altres han arribat a actuar en certamens de renom internacional com SXSW-. Discursos eixoplugats sota un ampli paraigües geogràfic i, a la vegada, connectats per valors com el risc, la innovació i la singularitat. Una colla de noms a descobrir i un festival que ja és molt més que una marca. Més informació aquí.


Originalment publicat a Brubaker.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada