dijous, 24 de gener del 2019

PAVVLA - "Secretely Hoping You Catch Me Looking" (2018)


El primer avançament de "Secretely Hoping You Catch Me Looking" (2018, Luup Records), el segon disc de PAVVLA, va ser una peça titulada "Something New" on l'alter ego de Paula Jornet demanava a un hipotètic interlocutor que li fes sentir quelcom de nou. I és precisament la sensació constant de novetat, d'estar escoltant (i sentint) quelcom efectivament nou, la que millor ha acabat definint el plàstic en qüestió en el seu conjunt. Vuit pistes i una introducció que deixen enrere aquell revelador debut que va esdevenir "Creatures" (2016) i posen sobre la taula el potencial de Jornet a l'hora no tan sols de compondre grans cançons sinó també de reinventar la manera com les presenta.

Perquè sí, el titular de "Secretely Hoping..." podria ser perfectament que PAVVLA ha prescindint de les seves formes més orgàniques per a potenciar la seva vessant més electrònica, i que en moments puntuals fins i tot abraça la pista de ball encara que sigui molt de passada -la citada "Something New"-. Però al centre del seu discurs segueix havent-hi el format cançó amb totes les seves conseqüències. I en el cas de qui ens ocupa, amb aquell sentit melòdic i harmònic que marida malenconia amb apunts lluminosos, i aquella lírica marca de la casa que conjura els dimonis interiors servint-se de recursos com la ironia o fins i tot l'humor negre. "I just realized the singer of your favourite band sounds awful when you don't sing with him", canta a "Unbreakable". No em negaran que la frase és absolutament brillant.

Més enllà d'això, "Secretely Hoping..." és un disc de matisos. Un àlbum que convida a submergir-s'hi una vegada i una altra, que pot no acabar d'entrar a la primera però va convencent amb escreix a mesura que un s'hi va familiaritzant. Tot un ventall discursiu que és capaç de generar l'equilibri perfecte entre el pop oníric de "The World Stopped the Day You Were Born", el folk de trenc d'alba de la fràgil "Burnt to Ashes" i l'elegància vocal amb què Jornet apunta directament a les dives de l'r&b i el neosoul a "It Could Be". Una obra d'extraordinària maduresa de mans d'una de les artistes joves amb més projecció del país, que de seguida s'ha dit. El presentarà en directe el 31 de gener a El Molino en el marc del Festival del Mil·lenni.


Més informació:
PAVVLA  /  Luup Records

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada