dimarts, 15 de gener del 2019

El misteri de Bobbie Gentry

Dama i cronista del Sud més profund.
És poc probable que la cosa li tregui la son a aquestes alçades, però Bobbie Gentry ha tornat a estar d'actualitat durant els darrers mesos arrel d'un dels llançaments discogràfics més sonats de la passada campanya nadalenca. Ni més ni menys que una caixa amb vuit discos i la totalitat de les gravacions que aquesta dama i cronista del Sud més profund va realitzar per Capitol Records entre 1967 i 1971. Les que ja havien vist la llum a través dels àlbums oficials i les que havien quedat amagades als arxius de la disquera en qüestió -maquetes, preses alternatives i gravacions en directe-.

"The Girl from Chickasaw County: The Complete Capitol Masters" (2018), es titula l'invent. I més enllà de reinvidicar una producció tan monumental com incontestable, torna a posar sobre la taula la gran pregunta que ningú ha pogut respondre des que Gentry va decidir abandonar el negoci ara fa gairebé quatre dècades. On és i per què va desaparèixer d'una manera tan sobtada? Les últimes pistes ubiquen l'autora de la immortal "Ode to Billie Joe" en una urbanització privada a prop de Memphis -el vell Sud al qual va cantar al seu dia-, i fins i tot s'insinua que hauria estat al corrent d'aquest llançament malgrat no haver-s'hi volgut involucrar.

Anys enrere alguns dels seus antics col·laboradors van arribar a contractar els serveis d'un detectiu privat per trobar-la, però tots els esforços van ser en va. Sembla que Gentry va voler desaparèixer del mapa, que durant tot aquest temps ha evitat de forma conscient ser localitzada, i que encara a data d'avui segueix sense voler saber res d'un passat tan il·lustre com farcit d'incògnites. Les seves circumstàncies i motivacions es mantenen ara per ara com un dels grans misteris de la història de la música pop. I l'allargada ombra del seu cançoner abasta obres que van de Dusty Springfield i Tony Joe White al disc en solitari de Shannon Shaw.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada