dimarts, 12 de març del 2019

Davy Lyons - "Evidence" (2019)


"Evidence" és el primer àlbum de DAVY LYONS, un cantautor irlandès que ha fet de Barcelona el seu centre d'operacions. Deu exercicis de folk transatlàntic que resumeixen una intensa trajectòria artística i vital. El presentarà aquest dissabte a l'Heliogàbal.

Diuen que el primer disc d'un artista hauria de ser el resum de tota la seva etapa formativa. La que l'artista en qüestió s'hagi passat donant forma a la seva obra i presentant-la a tots aquells escenaris que se li posin al davant. En el cas de Davy Lyons, el seu disc de debut equival a tot això i a molt més. Equival a tot el trajecte vital i artístic realitzat pel cantautor irlandès des que va marxar del seu país d'origen i es va dedicar a explorar el continent europeu de cap a peus abans d'establir-se a Barcelona, on ha acabat donant forma al seu propi projecte amb el suport de músics locals com el teclista Toni Saigi o el violinista Nacho López.

També equival a totes les tardes que s'ha passat tocant als carrers i places de Gràcia, i a totes les nits en què s'ha fet seus escenaris com el de l'antic Bar Pastís, on van començar a prendre forma cançons com "The Bullring" o "Preciosa", dos dels punts àlgids dels seus directes i dos dels principals arguments del seu primer àlbum, "Evidence" (2019, Delirics). Deu talls de folk transatlàntic que expliquen històries, dibuixen paisatges i generen atmosferes, on la sensibilitat de Jeff Buckley i Nick Drake conviu amb tradicions centenàries i amb les essències més mestisses del Dylan dels 70. El presentarà en directe aquest dissabte, 16 de març, a l'Heliogàbal.


Més informació:
Davy Lyons  /  Pàgina web  /  Delirics
Heliogàbal  /  Pàgina web

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada