dimecres, 27 de gener del 2021

La música de la ràdio, i la del carrer


"Soc fill de la música de la ràdio i del carrer. La música de la ràdio era el rock and roll, i la música del carrer la que tocaven als envelats"
. Són declaracions de Pascal Comelade recollides pel periodista i crític musical Donat Putx a "Pascal Comelade, l'argot del soroll" (2021, Editorial Empúries), biografia oficial d'una de les criatures més fascinants, singulars i alhora enigmàtiques de l'ecosistema musical català. Comelade va néixer a Montpeller i les seves arrels familiars es troben a la Catalunya Nord, on va passar llargues temporades durant els seus anys formatius.

Però l'impacte que li va produir el rock'n'roll transmès a través de les ones hertzianes, així com els repertoris de les orquestres que animaven els envelats, és comparable a l'efecte que ambdós components van exercir sobre músics catalans d'aquesta banda dels Pirineus com Jaume Sisa o Joan Garriga. La música de la ràdio, i la del carrer. La combinació d'aquests dos conceptes, i tot allò que aquesta pot suggerir. Especialment en aquests temps en què tendim a creure que el món comença i s'acaba amb la playlist de torn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada